Aparat dentar Cluj

Aparatele dentare sunt folosite pentru a corecta dinții înghesuiți sau prea spațiați, probleme cunoscute sub numele de malocluzie. Aparatul ortodontic este cel mai des folosit în timpul adolescenței, dar tot mai mulți adulți aleg să poarte aparat dentar.

Când se pune un aparat dentar?

Aparatele dentare sunt folosite pentru a corecta dinții înghesuiți sau prea spațiați, probleme cunoscute sub numele de malocluzie. Aparatul ortodontic este cel mai des folosit în timpul adolescenței, dar tot mai mulți adulți aleg să poarte aparat dentar.

Ce tipuri de aparate dentare există?

Aparatele dentare pot fi clasificate în funcție de mai multe caracteristici. Există aparate dentare mobile și fixe. Cele fixe diferă în funcție de materialul din care sunt confecționate, aparat dentar metalic, aparat dentar din ceramică și aparat dentar din safir. De asemenea, tot mai preferat de către pacienți este aparatul dentar invizibil, Spark Aligner.

Probleme frecvente care sunt remediate de aparatul dentar

Vom vorbi despre principalele probleme dentare care vor fi rezolvate de aparatul dentar.

Dinți înghesuiți sau prea spațiați

Dinții înghesuiți și dinții prea spațiați reprezintă o problemă comună cu care se confruntă foarte mulți pacienți. Tratamentul ortodontic poate rezolva ambele probleme. Aparatele dentare de orice fel au scopul de a alinia dinții în poziția lor corectă. Medicul ortodont va urmări progresul și te va ajuta să obții rezultatele dorite.

Maxilar protruziv

Acest fapt apare când există un dezechilibru între maxilare. În acest caz, dinții inferiori sunt poziționați mai în spate sau cei superiori sunt dispuși în față mai mult decât este normal.

Erupția ectopică

Când un dinte este erupt prin gingie, într-o poziție care nu este corectă.

Mușcătura deschisă

O mușcătură deschisă este o formă de malocluzie ortodontică în care dinții de sus și de jos nu se suprapun și nu se ating corespunzător atunci când maxilarul este închis, lăsând un spațiu între rândurile de sus și de jos de dinți chiar și când gura este închisă.

Mușcătura adâncă

Aceasta este rezultatul nealinierii dinților și maxilarelor, adesea cauzată de genetică, dar se poate datora și înghesuirii dinților, obiceiurilor dăunătoare, dinților cariați, lucrărilor dentare nereușite și dinților lipsă, în special a celor din spate. Obiceiuri precum suptul degetului mare, mușcatul buzelor sau al unghiilor, pot contribui la apariția acestor probleme.

De ce să alegi clinica ortodontică Angelescu Dental Clinic pentru a îndrepta dinții copilului tău?

Găsirea medicului ortodont potrivit care să conducă copilul tău în călătoria tratamentului ortodontic este cel mai important pas. Trebuie să cauți pe cineva care este specializat în ortodonție și care are experiență de lucru cu nevoile specifice ale copiilor. Dr. David Angelescu are experiență de peste 15 ani în tratamentele ortodontice pentru copii. Tratamentul ortodontic poate fi început pentru anumite tipuri de probleme dentare chiar înainte de a cădea toți dinții de lapte. Dr. Angelescu recomandă să îți aduci copilul pentru evaluare ortodontică până la vârsta de opt ani pentru a verifica dacă toți dinții ies corect. Tratamentul corectiv timpuriu poate preveni necesitatea unui tratament complex mai târziu în adolescență, oferind copilului tău cea mai bună oportunitate pentru dinți sănătoși pe tot parcursul vieții. 

Aparat dentar pentru adulți într-un cabinet ortodontic de specialitate

Este destul de comun pentru pacienții adulți să creadă că aparatul dentar este potrivit doar pentru copii și adolescenți și tind să se gândească „oricum e prea târziu pentru mine”, dar adesea se înșală. Procesul implicat în mișcarea dinților este același la orice vârstă. De fapt, aproximativ unul din cinci pacienți care urmează un tratament ortodontic este un adult și niciodată nu este prea târziu pentru a corecta problemele dentare.

Dinții sunt încă mobili la populația adultă, deoarece procesul biologic care permite mișcarea dinților este același ca la copii, deși tratamentul pentru adulți durează mai mult decât tratamentul unui copil.

Igiena dentară când porți aparat dentar

Igiena orală este importantă în fiecare etapă a vieții. Medicul stomatolog recomandă să îți speli dinții de cel puțin două ori pe zi pentru a elimina orice acumulare de placă. Când ai aparat dentar ar trebui să te speli pe dinți și mai frecvent. Deși durează puțin mai mult să periezi dinții și să folosești ața dentară atunci când ai aparatul dentar, eforturile merită în final. Când ți se va da jos aparatul dentar, vei avea un zâmbet frumos, sănătos, care va dura toată viața.

Importanța igienei orale

Menținerea unei bune igiene orale poate ajuta la prevenirea respirației urât mirositoare, a cariilor dentare și a bolilor gingivale. Înainte de a începe tratamentul ortodontic cu aparat dentar, medicul ortodont se va asigura că dinții și gingiile tale sunt sănătoase și lipsite de infecții. 

Rutina igienei dentare pas cu pas atunci când ai aparat dentar

Periază-ți dinții și aparatul dentar

După ce ai terminat de mâncat, spală-te pe dinți. Folosește fie o periuță de dinți electrică setată la cel mai jos nivel, fie manuală cu peri soft sau ultra soft și o pastă de dinți cu fluor. Fluorul ajută la protejarea smalțului dinților. Nu folosi o pastă de dinți pentru albire. Agenții de albire vor funcționa numai în locurile accesibile. Dinții nu se vor albi sub brackeți. Așteaptă până când ți s-a îndepărtat aparatul dentar pentru a începe utilizarea aceste produse, pentru a obține o culoare uniformă.

Dacă periuța ta de dinți nu a îndepărtat toate particulele de mâncare, folosește o periuță interdentară. Aceasta e ideală pentru a pătrunde în orice goluri mici pentru a elimina particulele din zonele unde periuța de dinți normală nu ajunge. 

Ață dentară

Trece ața între sârmă și dinți. Folosind o presiune fermă, mută ușor ața între dinți și gingie pentru a îndepărta placa și particulele de alimente.

Verifică dinții și aparatul dentar

Verifică-ți dinții pentru a te asigura că ai îndepărtat toate resturile alimentare. Verifică și firele pentru a te asigura că nimic nu este slăbit sau rupt.

Evită snack-urile dulci și lipicioase

Acum că dinții sunt curați, încearcă să eviți gustările între mese, precum alimentele lipicioase (caramele). Dacă mănânci gustări, încearcă să faci alegeri sănătoase (fructe tăiate în bucățele mici). Cel mai recomandat este să mănânci orice aliment care conține zahăr direct după masă, chiar înainte de a te spăla pe dinți. A mânca sau a bea ceva dulce între mese înseamnă că zahărul stă pe dinți și pe aparat ore întregi, ceea ce poate cauza carii și pete.

Schimbă-ți periuța de dinți în mod regulat

O periuță de dinți nu este la fel de eficientă dacă perii sunt uzați. Recomandăm schimbarea periuței de dinți la fiecare trei luni. Cu toate acestea, aparatul dentar poate face ca periuța de dinți să se uzeze mai repede. Schimbă-ți periuța de dinți (sau capul periuței de dinți electrice) când perii nu mai sunt drepți sau puternic colorați.

Vizitează medicul ortodont

În timp ce porți aparatul dentar, este necesar să vii la cabinetul ortodontic la fiecare șase săptămâni pentru control. Fă-ți un calendar cu programări, astfel încât să nu uiți de vizita la medicul ortodont.

Programează-te la
Sună-ne acum
0746229968
Sau
Cumpletează formularul de contact
Prin trimiterea acestei solicitări sunteți de acord cu Politica noastră de confidențialitate.
Mulțumesc! Trimiterea dvs. a fost primită!
Hopa! A apărut o eroare la trimiterea formularului.

Tarife

Vezi mai jos tarifele noastre de referință. Planul de tratament personalizat va putea fi realizat după o consultație amănunțită, prin urmare îți sugerăm să consulți specialiștii Angelescu Dental Clinic.

Aparat fix ceramica/safir (Symetry Ormco, Clarity 3M, Radiance AO)/ arcada
4500
Aparat segmentar
2000
Aparat fix metalic autoligaturant pasiv Damon/arcadă
4000
Aparat fix metalic/arcadă
3000
Aparat mobilizabil
1000
Aparat fix metalic autoligaturant activ Bioquick/arcada
3500
Activare aparat fix arcada
100
Activare aparat mobilizabil
100
Activare aparat fix 2 arcade
200

Ai întrebări despre tarifele noastre?

Sună-ne la numarul afișat mai jos sau apasă butonul pentru a intra în apel direct cu noi.

Blog

Articole recente

Citește aici cele mai recente articole de pe blogul nostru.

Fatete dentare sau obturatii din compozit

Obturatiile dentare pot fi soluția pentru o gama larga de probleme dentare, cum ar fi cariile, fracturile dentare, eroziunile de smalț, discromiile (schimbarea culorii dintelui), închiderea diastemelor (strunga) și a tremelor, refacerea punctelor de contact sau schimbarea formei coroanelor dentare.
Albire-dentara
5 min read

Albirea profesională a dinților

Colorațiile dentare sunt multifactoriale, dinții noștri fiind zilnic expuși. Colorațiile extrinseci sunt asociate cu consumul de ceai, cafea, vin roșu, alimente colorate, tutun.
Endodonție
5 min read

Diga

Endodonția este o ramură a stomatologiei care se ocupă cu prevenirea, diagnosticul și tratamentul de canal (extirparea/scoaterea nervului și apoi închiderea canalului printr-o obturație/plombă de canal).
Stomatologie
5 min read

Menţinătoarele de spaţiu

Menținătorul de spațiu este necesar atunci când dintele de lapte s-a pierdut timpuriu si are rolul de a menține lungimea ar- cadei prin blocarea avansării molarului de şase ani. Cu ajutorul menținătorului de spațiu evităm urmatoarele complicații