Implant dentar Cluj

Implantul dentar arată și funcționează la fel ca dinții reali. Implantul dentar poate oferi o alternativă binevenită și la protezele dentare care nu se potrivesc bine și poate oferi o opțiune atunci când lipsa rădăcinilor naturale dentare nu permite construirea protezelor dentare.

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este cea mai buna varianta de tratament prin care se reda functia osului si a dintelui pierdut. Este un sistem care se fixeaza in os si reprezinta radacina artificiala pe care se construieste un dinte artificial.

Implantul dentar este un dispozitiv medical construit pe baza unui suport de titan, care este inserat în osul maxilar sau mandibular pentru a susține o coroană dentară, o punte dentara sau  o proteză dentară fixă sau mobilizabila. Titanul este un material biocompatibil și durabil, care se integrează bine cu osul, ceea ce face ca implanturile dentare să constituie o opțiune sigură și eficientă pentru înlocuirea dinților lipsă.

Din ce este compus un implant dentar?

Implantul dentar este compus din trei părți principale:

- baza din titan (constituie partea principală a implantului dentar, care este introdusă în osul maxilar sau mandibular, pentru a susține ulterior coroana dentară);

- bont protetic (conector între baza de titan și coroana dentară, fabricat din diferite materiale, care poate fi personalizat în funcție de nevoile fiecărui pacient);

- coroana dentară (componenta vizibilă a implantului dentar, care se aseamănă cu un dinte natural, fabricată dintr-un material durabil, cum ar fi ceramica sau zirconiul). 

Care este scopul implantului dentar?

Implantul dentar are ca scop înlocuirea unuia sau a multor dinți cu refacerea integrității arcadelor dentare, prin inserarea acestuia la nivelul osului. Aceasta reprezintă etapa chirurgicală, urmată de aplicarea coroanei sau de reabilitări protetice complexe fixe sau mobilizabile (etapa protetică). 

În prealabil este necesară o evaluare clinică și paraclinică pentru a putea efectua un diagnostic și un plan de tratament. Cunoștințele și experiența chirurgului sunt esențiale pentru realizarea acestor intervenții, cu rezultate optime, beneficiile enorme îmbunătățind calitatea vieții. 

Cand ai nevoie de implantul dentar?

Implanturile dentare sunt plasate chirurgical în osul maxilarului, unde servesc drept rădăcini ale dinților lipsă. 

În general, implanturile dentare pot fi potrivite pentru tine dacă:

  • Ai un os maxilar care a atins o creștere completă (ești un pacient care are peste 20 de ani, deoarece până la această vârstă încă te afli în procesul de creștere osoasă);
  • Ai unul sau mai mulți dinți lipsă;
  • Nu poți sau nu dorești să porți proteze dentare; 
  • Dorești să îți îmbunătățești vorbirea, estetica;
  • Dorești să te bucuri de mâncarea preferată;
  • Dorești să ai o dantură completă, sănătoasă și să te bucuri de ea.

Tipuri de implant dentar:

Există mai multe tipuri de implanturi dentare disponibile, fiecare cu propriile lor caracteristici și avantaje. În funcție de recomandările medicului implantolog și de preferințele personale, se poate opta pentru:

Implant dentar Megagen

Implantul dentar AnyRidge MegaGen este un dispozitiv de implantologie dentară utilizat pentru înlocuirea dinților lipsă, potrivit si in cazul  zonelor cu o densitate osoasă mai scăzută. Implantul MegaGen poate susține atât coroane dentare unidentare, cât și punți dentare sau proteze dentare fixe sau mobilizabile, rata sa de succes fiind una extrem de ridicată în majoritatea cazurilor. AnyRidge este un implant ce isi obtine stabilitatea initiala pe intreaga sa lungime si nu prin crearea de tensiune asupra osului cortical, fiind implantul ideal chiar si in situatiile imediat postextractionale. Conceptul inovator al spirelor sale progresive Knife Thread asigura condensarea osoasa progresiva a osului alveolar cu expansiunea crestei si, in final, cu crearea unei densitati osoase superioare in jurul impantului.

XPEED este un tratament de suprafata unic, specializat al implanturilor MegaGen- obtinut prin aplicarea ionilor de calciu pe o suprafata clasica SLA. Astfel, reziduurile acide provenite din procesul de sablare si demineralizare sunt indepartate, iar rezultatul consta intr-o suprafata pura, ce favorizeaza depunerea osteocitelor intr -un timp record.

Fundatia CleanImplant initiaza regulat o analiza obiectiva a calitatii productiei implanturilor dentare. Implantul AnyRidge MegaGen, prin suprafata XPEED, a primit titlul de ‘Trusted Quality Award’- pentru Implantul cu cea mai Pura Suprafata.

Implant dentar Straumann

Implantul dentar Strauman Roxolid răspunde nevoilor tuturor pacienților, fiind o opțiune excelentă inclusiv pentru cei cu disponibilitate osoasă foarte limitată. Straumann utilizează o tehnologie avansată pentru a îmbunătăți procesul de integrare a implanturilor în osul pacientului, oferind astfel o ancorare stabilă și durabilă. Roxolid este un aliaj de performanta ridicata compus din 15%zirconiu si 85% titan, proiectat specific de Straumann pentru utilzarea in stomatologia implantului.

Acesta prezinta o rezistenta crescuta la rupere si capacitati excelente de osteointegrare, fiind astfel materialul preferat pentru o invazivitate redusa. Proprietatile sale permit mai multe optiuni de tratament prin plasarea unor implanturi cu diametru redus si mai scurte, in special in cazurile in care augmentarea osoasa poate fi evitata.

BLX este un sistem inovator brevetat de catre Straumann, ce ofera posibilitatea unui implant dentar sigur chiar si pacinetilor ce sufera de diabet, sau afectiuni ce pot afecta sau intarzia vindecarea.

One-day Implant

One-day implant (implant dentar într-o singură zi) este o procedură în care implantul dentar este inserat și încărcat cu coroana dentară provizorie, în aceeași zi. Procedura poate fi o soluție rapidă și convenabilă pentru pacienții care au edentatie in zona estetica si doresc să-și restabilească zâmbetul într-un timp scurt, fără a fi nevoie să se întoarcă la cabinetul stomatologic pentru mai multe vizite. Cu toate acestea, nu toți pacienții sunt candidați potriviți pentru implantul de o zi. 

Implant All-on-4 si All-on-6

Implanturile All-on-4 și All-on-6 sunt tehnici de înlocuire a dinților lipsă cu ajutorul implanturilor dentare, recomandate pacienților care au pierdut mai mulți dinți sau chiar toți dinții și care își doresc o alternativă permanentă la protezele dentare sau punțile dentare tradiționale. Tehnica All-on-4 presupune plasarea a patru implanturi dentare în osul  mandibular, urmată de atașarea unei proteze dentare fixe, care va înlocui toți dinții absenți dintr-o singură arcadă dentară. Tehnica All-on-6 este similară cu All-on-4, dar implică plasarea a 6 implanturi dentare la nivel maxilar. 

Implant dentar Fast & Fixed

Implantul dentar Fast & Fixed implică utilizarea a patru sau șase implanturi dentare care sunt inserate în maxilarul sau mandibula pacientului, în locurile unde dinți naturali lipsesc. Ulterior, după inserarea implanturilor, se aplică o proteză dentară fixă temporară sau permanentă, scopul fiind acela de a asigura un set complet de dinți noi. Fast & Fixed este o procedură rapidă și minim invazivă, care necesită mai puțin timp de vindecare și reduce la minimum disconfortul postoperator.  

Beneficii Implant dentar

Este o varianta de tratament minim invaziva

Este o varianta de tratament biologica, ce nu implica interventii asupra dintilor vecini.

Este cea mai buna varianta de tratament prin care se reda functia osului si a dintelui pierdut.

Stima de sine îmbunătățită 

Implanturile dentare te pot ajuta să îți întărești stima de sine și să îți ofere un zâmbet mai încrezător.

Sănătate orală 

Implanturile dentare permit un acces mai ușor între dinți pentru periaj și ață dentară, rezultând o igienă orală îmbunătățită.

Previne resorbtia osului si migrarea dintilor vecini.

Durabilitate

Conceput pentru a fuziona cu osul, implanturile dentare sunt extrem de durabile și vor dura adesea mulți ani daca  practicați o îngrijire orală bună. 

Estetică îmbunătățită 

Implanturile dentare sunt similare cu dinții naturali, reprezintă o opțiune atractivă pentru persoanele care caută un înlocuitor subtil pentru dinții pierduți. Este o varianta de tratament net superioara unei punti dentare, pentru ca dintii sunt separati exact asa cum se intampla in cazul dintilor naturali.

Estetica si functionalitatea obtinute in urma interventiei de inserare a implantului dentar au o foarte buna stabilitate in timp.

Cat costa un implant dentar? Pret:

Costul unui tratament cu implanturi dentare depinde de numarul de implanturi necesar, de tipul implantului ales, de necesitatea unei aditii de os sau recontructii osoase, sau sinus lifting.

Toate informatiile le vei afla de la prima consultatie, inclusiv costurile intregului tratament.

Care sunt etapele tratamentului cu implant dentar

Tratamentul cu implant dentar se desfășoară în mai multe etape, care pot varia în funcție de particularitățile pacientului. În general, însă, principalele etape ale tratamentului cu implant dentar includ etapa de pregătire, etapa chirurgicală și etapa protetică. 

Etapa de pregatire

Etapa de pregătire cuprinde o evaluare inițială, ce include un examen de evaluare a danturii și a țesuturilor moi din zona implantului, urmată de planificarea intervenției (în funcție de evaluarea inițială, medicul va crea un plan de tratament personalizat). 

Ce analize sunt necesare inainte de tratament?

Pentru a putea stabili care opțiuni sunt cele mai potrivite, va fi necesară evaluarea calității osoase în regiunea care va beneficia de implant, cât și a relației dintre dinții de pe cele două arcade și a mobilității acestora. În consecință, va fi necesară efectuarea unor analize de imagistică medicală (radiografii dentare, scanare CT). În cazuri rare, pentru pacienții cu diferite patologii, putem solicita efectuarea unor analize de laborator. 

Etapa chirurgicala

Etapa chirurgicală este reprezentată de inserarea implantului dentar, fara durere, fiind o procedură minim invazivă, cu un sacrificiu minim la nivelul osului si al gingiei. Exista pacienti care in functie de disponibilitatea osoasa, au nevoie de proceduri suplimentare cum ar fi aditii de os sau reconstructii osoase, sau grefe de tesut keratinizat (gingie fixa).

Etapa protetica

Faza protetică începe odată ce implantul dentar este bine integrat în structura ta osoasă și este reprezentat de către insurubarea  coroniței sau lucrarii dentare in implant. Aceasta va fi confecționată în laborator, după ce ți se vor lua o serie de amprente succesive. 

Recuperare & alimentatie dupa implant dentar

O durere ușoară și sensibilitate sunt cele mai frecvente simptome post-operatorii, dar ar trebui să se diminueze și să dispară în câteva zile. Umflarea poate apărea în zona locului chirurgical, dar va dispărea în una-două zile. Gheața aplicată și medicamentele antiinflamatorii ajută cu succes la reducerea micilor umflături și a disconfortului. 

Există mulți factori care contribuie la perioada de recuperare de după inserarea implantului dentar. De regulă, recuperarea va avea loc în 1-2 zile. Alte considerații sunt vârsta, dar și igiena orală care trebuie să fie foarte bună pe perioada recuperării.

Mai jos îți oferim sfaturi cu privire la alimentele și băuturile pe care le poți consuma după operație.

După operația de implant dentar, este indicat consumi orice tip de hrană moale care nu necesită multă mestecare. În prima zi după procedura de inserare a implantului dentar, trebuie să mănânci numai alimente foarte moi sau lichide. Totuși, ar trebui să eviți pe cât posibil să mesteci pe partea  unde s-a realizat implantul dentar.

Durerea dupa implant dentar

Pentru majoritatea implanturilor dentare, durerea este mult mai mică decât te-ai putea aștepta de la o intervenție chirurgicală. În funcție de caracterul invaziv al procedurii tale, ți se pot prescrie antibiotice si medicamente pentru calmarea durerii. După câteva zile, orice durere ar trebui să dispară.

Recomandari de igiena dupa interventia de implant dentar 

Este necesar să practici o igienă orală excelentă

La fel ca și în cazul dinților naturali, ai grijă ca dinții aplicați după implant și gingiile să fie curate. Periile special concepute, cum ar fi o periuță interdentară care alunecă ușor între dinți, pot ajuta la curățarea marginilor din jurul dinților și gingiilor. 

Vino regulat la clinica stomatologică

Programează-ți controale stomatologice pentru a asigura sănătatea si buna funcționare a implanturilor tale dentare și urmează sfaturile medicului stomatolog de curățare și îngrijire dentară.

Evită obiceiurile dăunătoare

Nu mesteca alimente foarte tari, cum ar fi gheața, care îți pot fractura dinții naturali sau coroanele dentare. Încearcă să eviți fumatul pentru ca dauneaza grav sanatatii si implicit implanturilor dentare.

Riscuri si contraindicatii pentru implantul dentar

Deși implanturile dentare sunt de obicei sigure și eficiente, există unele riscuri și contraindicații pe care trebuie să le cunoașteți înainte de a decide dacă implantul dentar este soluția potrivită. Acestea includ:

- sângerări sau umflături (complicații minore care apar în timpul procedurii și care pot fi controlate de către medicul stomatolog);

- risc de infecție (la fel ca în cazul altor proceduri chirurgicale stomatologice, există un risc redus de infecții după efectuarea intervenției);

- eșecul osteointegrării osoase (pierderea stabilității și a funcționalității implantului dentar, ceea ce poate duce la necesitatea îndepărtării acestuia);

- periimplantita (afecțiune inflamatorie a țesuturilor moi și dure din jurul implantului dentar, care poate duce la pierderea osoasă și la eșecul implantului). 

De asemenea, trebuie să știți că anumite boli, precum diabetul necontrolat, osteoporoza si tratamentul cu bisfosfonati, cât și unele obiceiuri de viață, precum fumatul în exces,  reprezintă potențiale contraindicații. În astfel de cazuri, medicul stomatolog poate recomanda alte opțiuni, mai adecvate pentru fiecare situație în parte. 

Intrebari frecvente

Cat dureaza procedura implantului dentar?

Durata procedurii pentru implantul dentar variază în funcție de o serie de factori, precum numărul de implanturi dentare necesare, starea generală de sănătate a pacientului și complexitatea procedurii. Pentru un singur implant, procedură durează în medie aproximativ 30 de minute. În general, întreg procesul de restaurare cu coroană dentară durează aproximativ 3-6 luni. 

Cat rezista un implant dentar?

Durata de viață a unui implant dentar depinde de calitatea implantului dentar utilizat și a structurii osoase pe care se realizează implantul. De asemenea, modul de îngrijire a danturii influențează semnificativ durata de viață a implantului dentar. În general, cu o îngrijire adecvată, un implant dentar rezistă mai mult de 15 de ani. În 97% dintre cazuri, implantul dentar rezistă pentru o perioadă de minimum 5 ani. 

Când mi se va aplica coroana dentară permanentă?

După finalizarea procedurii de inserare a implantului dentar, vei avea probabil o coroană dentară temporară (in cazul edentatiilor estetice)  care va acționa ca un dinte obișnuit până când vei primi coroana dentară permanentă. Acest lucru are loc de obicei la 4-6 luni de la intervenția de inserare a implantului dentar, timp in care acesta se osteointegreaza. Cu toate acestea, dacă procedura a fost minim invazivă, este posibil să primești coroana dentară permanentă mult mai devreme. 

Care sunt avantajele implanturilor dentare?

Implanturile dentare pot dura toată viața și îți îmbunătățesc aspectul și încrederea. Acum te poți bucura de alimentele preferate și de un stil de viață activ.

Este o varianta de tratament minim invaziva

Este o varianta de tratament 

Care este rata de succes a implanturilor dentare?

Însoțite de o igienă dentară foarte bună, implanturile dentare au rate de succes raportate de peste 95%. Factori precum fumatul pot să reducă longevitatea implantului dentar.

Cine este un candidat bun pentru implanturi dentare?

Oricărui pacient căruia îi lipsește un singur dinte, mai mulți dinți sau toți dinții este un candidat pentru implanturi dentare. Discută cu medicii noștri dentiști despre soluția potrivită pentru tine.

Când am nevoie de un implant dentar?

Ai nevoie de un implant dentar dacă te confrunți cu problema dinților lipsă. Implantul dentar este din titan biocompatibil si inlocuieste radacina dintelui, care ulterior va fi incarcat  cu o coroniță din ceramica/ zirconiu cu aspect de dinte natural.

Voi avea dinți imediat după procedura de inserție a implantului dentar?

Pentru cazurile in care prezinti o edentatie in zona estetica si de asemenea, pentru cazurile de allon4/allon6 vei avea in cel mai scurt timp lucrari dentare provizorii care să îți protejeze zona și să îți asigure funcția si estetica  aparatului dento-maxilar. 

Este dureroasă inserția implantului dentar?

Nu, deoarece se face sub o anestezie locală și nu reprezintă o manoperă dureroasă. După această intervenție este posibil să ai un mic disconfort determinat de procesul inflamator local, dar acesta poate fi diminuat dacă respecți indicațiile medicului.

Programează-te la
Sună-ne acum
0746229968
Sau
Cumpletează formularul de contact
Prin trimiterea acestei solicitări sunteți de acord cu Politica noastră de confidențialitate.
Mulțumesc! Trimiterea dvs. a fost primită!
Hopa! A apărut o eroare la trimiterea formularului.

Tarife

Vezi mai jos tarifele noastre de referință. Planul de tratament personalizat va putea fi realizat după o consultație amănunțită, prin urmare îți sugerăm să consulți specialiștii Angelescu Dental Clinic.

Implant dentar Megagen AnyOne
2000
Implant dentar MegagenAnyRidge
2500
Implant dentar Straumann
3500
Explantare implant dentar
500
Adiție osoasă/pe implant
1800
Sinus lift intern
1800
Sinus lift extern
3000
Ridge split (fara biomateriale)
1300
Reconstrucție cu meșa de titan
2000
Platelet Rich Fibrin � PRF
500
Ghiduri chirurgicale
600/gaura
One day implant
4500
Descoperire implant
150-250
Reconstructie bloc osos tehnica Khoury
2500-3500

Ai întrebări despre tarifele noastre?

Sună-ne la numarul afișat mai jos sau apasă butonul pentru a intra în apel direct cu noi.