Estetică dentară Cluj

Stomatologia estetică sau estetica dentară este o ramură a stomatologiei care se ocupă de armonia întregii danturi prin îmbunătățirea aspectului general al dinților. În termeni simpli, putem defini estetica dentară ca o procedură de creare a unui zâmbet perfect.

Estetică dentară Cluj-Napoca

Se poate spune că toate procedurile stomatologice au ca scop final și estetica dentară sau înfrumusețarea zâmbetului tău. Cu toate acestea, unele proceduri se referă mai mult la formă, iar altele mai mult la funcționalitatea dinților tăi. Estetica dentară reprezintă o componentă a stomatologiei.

Ortodonția, de exemplu, are și beneficii estetice, dar albirea dinților, coroanele dentare sau aplicarea fațetelor dentare țin mai mult de estetica dentară decât alte tipuri de proceduri dentare.

Ce este estetica dentară?

Stomatologia estetică sau estetica dentară este o ramură a stomatologiei care se ocupă de armonia întregii danturi prin îmbunătățirea aspectului general al dinților. În termeni simpli, putem defini estetica dentară ca o procedură de creare a unui zâmbet perfect. Scopul principal al esteticii dentare este de a menține dinții aliniați, de a le îmbunătăți structura și de a le înfrumuseța culoarea și forma, astfel încât să poți zâmbi cu încredere. Estetica dentară este atât o măsură preventivă, cât și o măsură de restaurare a zâmbetului. 

Cum se realizează estetica dentară?

Pentru a obține îmbunătățirea estetică pe care pacientul și-o dorește, tratamentul dentar se face într-un mod personalizat, alegând procedurile care se adaptează cel mai bine propriei situații. După o analiză facială, medicul stomatolog expert în estetică dentară propune modificările posibile în cazul fiecărui pacient, în funcție de trăsăturile acestuia și de proporțiile feței și gurii.

Pe baza acestor analize, medicul stomatolog realizează un plan de tratament, explicând procedurile de care ai are nevoie pentru a obține rezultatele dorite. 

Ce include estetica dentară?

Estetica dentară include o mulțime de proceduri, iar cele mai comune sunt:

Fațete dentare

Utilizarea fațetelor dentare câștigă treptat teren printre tratamentele de estetică dentară. Acestea permit corectarea poziției dinților, a culorii și chiar a mărimii, acoperind eficient dintele natural.

Fațetele constau dintr-o foaie subțire de compozit sau porțelan care este plasată pe partea vizibilă a dintelui. Sunt ușor si rapid de amplasat, obținând un rezultat spectaculos. Citește mai mult despre fațete dentare aici.

Coroane dentare 

În timp, dinții tăi se pot deteriora și își pot pierde forma sau dimensiunea. Acest lucru se poate întâmpla din mai multe motive, cum ar fi carii sau traumatisme externe. Coroana dentară restabilește forma, mărimea, rezistența și aspectul dintelui. 

Coroana dentară este cimentată pe dinte, acoperă partea vizibilă a dintelui și arată și funcționează ca dinții normali. Află mai multe despre coroana dentară aici.

Obturații zona frontală

Tratamentul pentru cariile dinților din față este în mare parte asemănător cu cel pentru restul dinților, doar că se realizează din materiale cu un grad ridicat de modelare și care să arate foarte estetic, ca parte din dintele tău. De asemenea, experiența medicului stomatolog face diferența la momentul tratării unei carii pentru dinții din față. 

Albire dentară 

Este o procedură de estetică dentară utilizată pe scară largă. Metoda presupune albirea dinților pentru a îndepărta petele dentare externe. În cabinetul stomatologic Angelescu Dental Clinic din Cluj-Napoca utilizăm cu succes lampa Zoom de la Philips. Aceasta folosește o lumină led pentru accelerarea procesului de albire, care nu afectează smalțul dinților, fiind o metodă eficientă, cu rezultate spectaculoase. Albirea dinților cu laser în cabinet este o procedură modernă de albire a dinților, fiind cea mai eficientă și sigură metodă. Poți să vezi aici toate avantajele albirii dentare.

Îndreptarea dinților

Este o procedură de estetică dentară standard în care dinții sunt îndreptați treptat cu ajutorul aparatelor dentare. Îndreptarea ajută la fixarea dinților suprapuși, aglomerați sau distanțați larg. În zilele noastre, Spark Aligner este, de asemenea, preferat de mulți pacienți, deoarece este un aparat invizibili pentru ochiul liber care oferă rezultate uimitoare într-o perioadă scurtă de timp. Vezi aici avantajele Spark Aligner.

Implant dentar

Amplasarea implanturilor dentare este, de asemenea, o tehnică foarte preferată pentru corectarea zâmbetului. Când lipsește un dinte, sau dintele original a suferit atât de multă deteriorare încât nu este posibilă recuperarea, medicul stomatolog specialist în implanturi dentare poate plasa un implant printr-un șurub care este atașat de os.

Apoi se aplică o coroană dentară care are aceeași funcție ca si dintele original, recuperând în același timp și estetica dentară. Dincolo de aspectul estetic, implantul dentar este o procedură care urmărește să reconstruiască aspectul și funcționalitatea dintelui natural. Poți să afli mai multe despre implantul dentar aici.

Pregătirea dinților înainte de tratamentele dentare estetice

Înainte de procedură, trebuie să vii la cabinetul stomatologic pentru o curățare profesională, pentru a elimina orice depuneri de tartru și placă bacteriană, pentru a asigura un rezultat final mai bun. De asemenea, ar trebui să încerci să moderezi consumul de cafea și orice alte băuturi sau alimente care îți pot păta dinții.

Îngrijirea dinților după tratamentele estetice dentare

Pentru a menține rezultatul tratamentului, trebuie să urmezi bune practici de igienă dentară. Folosirea periuțelor de dinți adecvate pentru nevoile tale, a pastei de dinți cu fluor, a apei dentare, a aței dentare și a altor accesorii de igienă dentară reprezintă proceduri care stau la baza dinților și gingiilor sănătoase. Pentru a menține rezultatul, vor fi necesare controale regulate la medicul stomatolog și proceduri de curățare profesională a dinților de două ori pe an. Încearcă, pe cât posibil, să eviți fumatul și să consumi cu moderație băuturi precum cafea, ceai, vin și băuturi răcoritoare cu zahăr. 

Important de reținut 

Înainte de a te preocupa pentru estetica dinților tăi, pune sănătatea ta dentară pe primul loc. Controlul la medicul stomatolog de două ori pe an are un rol extrem de important în prevenirea problemelor dentare și tratarea lor în fază incipientă, fără a se agrava în timp.

Programează-te la
Sună-ne acum
0746229968
Sau
Cumpletează formularul de contact
Prin trimiterea acestei solicitări sunteți de acord cu Politica noastră de confidențialitate.
Mulțumesc! Trimiterea dvs. a fost primită!
Hopa! A apărut o eroare la trimiterea formularului.

Tarife

Vezi mai jos tarifele noastre de referință. Planul de tratament personalizat va putea fi realizat după o consultație amănunțită, prin urmare îți sugerăm să consulți specialiștii Angelescu Dental Clinic.

Albire dentară în cabinet cu lampa foto Philips
1400
Obturație compozit o suprafață
350
Obturație compozit 2 suprafețe
400
Obturație compozit 3 suprafețe
450

Ai întrebări despre tarifele noastre?

Sună-ne la numarul afișat mai jos sau apasă butonul pentru a intra în apel direct cu noi.