Ortodonție Cluj

Medicul ortodont este un specialist care este instruit in prevenirea, diagnosticarea si tratamentul neregulilor dentare si faciale. Pentru aceste probleme există o gamă largă de opțiuni de tratament pentru a îndrepta dinții care nu sunt drepți sau la locul lor, a remedia mușcăturile incorecte și a alinia corect maxilarele.

Medic ortodont Cluj 

Dacă ești în căutarea unui medic ortodont Cluj, ai ajuns în locul potrivit. Dr. David Angelescu te va ajuta la diagnosticarea problemelor ortodontice cu care te confrunți și la crearea unui plan de tratament personalizat și adaptat în funcție de vârsta și particularitățile tale. Dr. Angelescu are experiență de peste 15 ani în proceduri ortodontice, perfecționându-și activitatea prin participarea la numeroase cursuri și congrese de specialitate. Dr. David Angelescu este coordonatorul cabinetului ortodontic Cluj, unde realizează tratamente ortodontice atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Ce este tratamentul ortodontic?

Tratamentul ortodontic este o modalitate de îndreptare sau deplasare a dinților, pentru a-ți îmbunătăți aspectul dinților și modul în care aceștia funcționează. De asemenea, te poate ajuta să ai grijă de sănătatea pe termen lung a dinților, gingiilor și articulațiilor maxilarului, prin răspândirea presiunii de mușcare pe toți dinții.

Când ar trebui să înceapă copilul meu tratamentul ortodontic?

Copiii ar trebui să primească o evaluare ortodontică profesională până la vârsta de 7 - 9 ani. Un medic ortodont este un medic stomatolog care a urmat o pregătire suplimentară și care este specializat în alinierea și îndreptarea dinților pacienților. Nu există o vârstă specifică pentru a începe tratamentul ortodontic, însă medicul ortodont va putea intercepta orice problemă potențială dacă copilul tău are parte de un consult ortodontic înainte de a-și pierde dinții de lapte.

Dacă un copil are nevoie de aparat dentar, cea mai bună vârstă pentru a începe tratamentul ortodontic va fi în funcție de problemele care cauzează alinierea incorectă a dinților.

De aceea, recomandăm consultații din timp, cu scopul evitării unor proceduri mai complexe și mai costisitoare din punct de vedere financiar. Menționăm cele mai întâlnite afecțiuni în cabinet, care te-ar putea îndemna să iei în calcul un consult la cabinetul ortodontic. Vezi lista de mai jos care cuprinde afecțiuni care pot necesita asistență din partea unui medic ortodont bun:

  • Pierderea prematură sau persistența dinților de lapte;
  • Dificultăți în masticație;
  • Respirație orală;
  • Obiceiuri dăunătoare la copiii mici, precum suptul degetului;
  • Dinți înghesuiți sau blocați în afara arcadei dentare;
  • Maxilare care sunt prea anterior sau posterior poziționate;
  • Înclinația excesivă a incisivilor maxilari spre anterior;
  • Incisivii maxilari și mandibulari care nu se ating (ocluzie deschisă) sau care stabilesc contacte anormale;
  • Scrâșnitul dinților;
  • Un aspect facial asimetric, disproporționat.

Pot să beneficiez de tratament ortodontic la orice vârstă?

Pacienții de toate vârstele se confruntă cu dinții înghesuiți sau strâmbi. Tratamentul ortodontic va îndrepta dinții sau îi va muta într-o poziție mai bună. Acest lucru le poate îmbunătăți aspectul și modul în care dinții mușcă împreună, făcându-i totodată mai ușor de curățat.

Unii pacienți au dinții superiori care ies în afară și acest lucru poate să arate inestetic. Acești dinți „mai proeminenți” sunt mai susceptibili de a fi deteriorați, dar tratamentul ortodontic îi poate alinia la locul lor. De asemenea, felul în care maxilarele superioare și inferioare se întâlnesc poate face ca dinții să arate inestetic și să conducă la o mușcătură incorectă. Tratamentul ortodontic poate fi capabil să corecteze astfel de probleme.

Atunci când dinții nu se întâlnesc corect, acest lucru poate pune presiune pe mușchii maxilarului, provocând probleme ale maxilarului, articulațiilor și uneori dureri de cap. Tratamentul ortodontic te poate ajuta ca aceste probleme să dispară.

Tratamentul ortodontic în 6 pași

Examenul inițial

Primul pas include documentarea istoricului tău stomatologic, un consult inițial și planificarea personalizată a tratamentului ortodontic.

Pregătirea pentru brackeți

În al doilea pas, medicul ortodont utilizează imagini 3-D și radiografii pentru a fi utilizate în tratamentul tău ortodontic.

Aplicarea brackeților

Acest pas este momentul în care medicul ortodont îți pune de fapt aparatul dentar pe dinți. Brackeții și firele sunt toate montate pe dinți. Pacienții care au optat pentru Spark Aligner® (aparat dentar invizibil) vor primi primul set de aligners.

Controale periodice

Al patrulea pas e reprezentat de faza activă a tratamentului ortodontic. Vor avea loc controale periodice, de regulă la 6 săptămâni, în cadrul lor se vor face schimbări de elastice, curățare dentară, ajustări - în funcție de situația unică a fiecărui pacient.

Îndepărtarea brackeților

În al cincilea pas, odată ce medicul ortodont decide că pacientul a atins mușcătura corectă, aparatul dentar poate fi scos. 

Necesitatea purtării unui aparat de contenție

Toate eforturile pentru obținerea unui zâmbet perfect nu se opresc odată cu scoaterea aparatului dentar. Medicul ortodont îți va recomanda purtarea unui aparat de contenție, care poate fi mobil sau fix. Acest aparat are rolul de a menține dantura ta în forma corectă și previne apariția deplasării din nou a dinților. 

Echipa de medici specialiști ortodonți de la Angelescu Dental Clinic – Clinică ortodonție Cluj

Dental Clinic Angelescu este formată dintr-o echipă de medici multidisciplinară, cu experiență, pregătită pentru a-ți oferi servicii stomatologice la cele mai înalte standarde, astfel încât să beneficiezi de cea mai bună îngrijire medicală. Dacă te confrunți cu probleme ortodontice, vei face cunoștință cu domnul doctor David Angelescu, medic primar ortodonție si ortopedie dentofacială.  

Programează-te la
Sună-ne acum
0746229968
Sau
Cumpletează formularul de contact
Prin trimiterea acestei solicitări sunteți de acord cu Politica noastră de confidențialitate.
Mulțumesc! Trimiterea dvs. a fost primită!
Hopa! A apărut o eroare la trimiterea formularului.

Tarife

Vezi mai jos tarifele noastre de referință. Planul de tratament personalizat va putea fi realizat după o consultație amănunțită, prin urmare îți sugerăm să consulți specialiștii Angelescu Dental Clinic.

Consultație ortodontică primară
150
Consultație complexă (modele de studiu, fotografii, plan de tratament)
300
Aparat mobilizabil
1000
Trainer miofunctional
800
Twin-Block
1400
Herbst
2000
Aparat fix metalic/arcadă
3000
Aparat fix metalic autoligaturant activ Bioquick/arcada
3500
Aparat fix metalic autoligaturant pasiv Damon/arcadă
4000
Aparat fix ceramica/safir (Symetry Ormco, Clarity 3M, Radiance AO)/ arcada
4500
Aparat segmentar
2000
Gutiera pt disfunctii ATM
1500
Clear Aligner/gutieră
500
Spark Aligner 10 + 1 Refinement gratuit valabil 5 ani arcada / ambele arcade
5000/7500
Spark Aligner 20 + 2 Refinement gratuite valabile 5 ani arcadă / ambele arcade
10000/15000
Spark Aligner Advanced + Refinement nelimitat gratuit valabil 5 ani arcada/ ambele arcade
15000/20000
Disjunctor simplu
1500
Disjunctor hibrid pe 2 ortoimplante-Benefit PSM
2500
Disjunctor hibrid pe 4 ortoimplante-MSE
3000
Sistem distalizare Benefit
2500
Arc facial + Head-Gear
800
Mască Delaire
600
Barbită + capelină
500
Bar transpalatină Ghosgarian
gratuit
Quadhelix
700
Bara linguala
500
Aparat mezializare mandibulara SUS Dentaurum, SARA Forestadent
1000
Placuta de osteosinteza
1200
Mentoplate
1500
Miniimplant ortodontic
500
Activare aparat mobilizabil
100
Activare aparat fix arcada
100
Activare aparat fix 2 arcade
200
Recolare bracket
100
Consultație post-tratament ortodontic
gratuit 2 ani/ 150 lei
Reparație aparat mobilizabil
300
Contenție fixă
300
Contenție mobilă
500
Reparatie contentie fixă
100-150

Ai întrebări despre tarifele noastre?

Sună-ne la numarul afișat mai jos sau apasă butonul pentru a intra în apel direct cu noi.

Blog

Articole recente

Citește aici cele mai recente articole de pe blogul nostru.

Fatete dentare sau obturatii din compozit

Obturatiile dentare pot fi soluția pentru o gama larga de probleme dentare, cum ar fi cariile, fracturile dentare, eroziunile de smalț, discromiile (schimbarea culorii dintelui), închiderea diastemelor (strunga) și a tremelor, refacerea punctelor de contact sau schimbarea formei coroanelor dentare.