Stomatologie copii Cluj

Stomatologia pediatrică presupune îngrijirea dentară a copiilor de la naștere până în adolescență. La Angelescu Dental Clinic, pedodonții noștri vor monitoriza sănătatea și dezvoltarea orală a copilului tău și îi vor asigura o serie de tratamente care să-i mențină zâmbetul frumos și sănătos.

Stomatologie copii Cluj

Stomatologia pediatrică presupune îngrijirea dentară a copiilor de la naștere până în adolescență. La Angelescu Dental Clinic, pedodonții noștri vor monitoriza sănătatea și dezvoltarea orală a copilului tău și îi vor asigura o serie de tratamente care să-i mențină zâmbetul frumos și sănătos.

Cu ce se ocupă un pedodont sau un dentist de copii?

Un pedodont, numit în mod obișnuit dentist de copii este un medic stomatolog specializat în îngrijirea dentară a copiilor. Acesta trebuie să completeze o educație suplimentară dincolo de gradul de stomatologie generală. Apoi își va limita practica la tratarea problemelor dentare ale copiilor cu vârste cuprinse între șase luni și 13 ani. Dentistul de copii utilizează tehnici prietenoase pentru aceștia, cu scopul de a-i ajuta să-și stabilească, încă de la o vârstă fragedă, obiceiuri corecte pentru o sănătate orală bună.

Un medic pedodont colaborează, de asemenea, cu părinții copilului, pentru a-i asigura o bună igienă orală și discută planurile de tratament pentru viitor.

Prima vizită la stomatolog pentru copilul tău

Medicii pedodonți recomandă un prim control stomatologic pentru copii de îndată ce încep să le apară dinții, iar acest fapt tinde să fie în jurul vârstei de 6 luni. 

Tratamentul dinților de lapte

Extracții dentare 

Un motiv pentru extracția dentară la copii este atunci când dinții de lapte nu cad înainte de ieșirea dinților permanenți. Astfel, această situație poate necesita o extracție, astfel încât dinții permanenți să aibă spațiu și să iasă corect. O extracție a dintelui mai complicată poate necesita anestezie locală sau sedare. Aceste tipuri de extracții pot fi necesare în cazurile mai severe când dinții sunt blocați în osul maxilarului. 

Tratamente cu fluor și plombe 

Uneori, pentru a trata cariile la copii este suficient un tratament cu fluor. Tratamentul cu obturații necesită îndepărtarea părții cariate a dintelui și înlocuirea acesteia cu o plombă. Obturațiile sunt materiale plasate în dinți pentru a repara daunele cauzate de cariile dentare. Acestea sunt adesea de culoarea dintelui.

Dinți strâmbi sau înghesuiți – ortodonție pentru copii

La clinica stomatologică Angelescu Dental Clinic din Cluj-Napoca oferim tratament ortodontic timpuriu copiilor. Între 7 și 10 ani aproape toți copiii au încă un amestec de dinți permanenți și „de lapte”. Astfel, scopul ortodonției timpurii este de a interveni precoce și de a intercepta orice anomalii în dezvoltarea corectă a dinților și a mușcăturii. Este important să iei măsuri devreme dacă observi că mușcătura copilului tău nu este una corectă. Intervenția timpurie este adesea foarte importantă și eficientă în același timp, deoarece maxilarul copiilor este foarte flexibil și se poate adapta cu ușurință la schimbări. Dacă este planificat și implementat la timp, tratamentul ortodontic poate reduce sau preveni nevoia de aparat dentar atunci când copiii sunt mai mari.

Îngrijire dentară copii

Între 0 – 2 ani

Dentiția la copii are loc de obicei între luna a 6-a și a 9-a de viață. După câteva zile de la erupția dentară, ar trebui să începem să-l periem pe copil cu o periuță de dinți pentru bebeluși, cu peri moi. La început, periază doar cu apă, apoi consultă medicul pedodont pentru a afla când este momentul potrivit pentru a începe să utilizezi pasta de dinți pentru copii. O bună igienă orală este extrem de importantă în primele luni de viață ale bebelușului, pentru a evita așa-numitele carii de biberon, care apar la bebelușii hrăniți cu lapte, piure zaharat și sucuri.

În jurul vârstei de un an, ar trebui să îți aduci bebelușul pentru prima întâlnire la medicul dentist. În timpul programării, părintele poate învăța cum să aibă grijă de dinții bebelușului, iar acesta are posibilitatea de a cunoaște cabinetul stomatologic, ceea ce va contribui la reducerea fricii de stomatolog în viitor.

Peste 2 ani

Când copilul împlinește doi ani, ar trebui să începi să folosești pastă de dinți pentru copii (cu fluor), care ajută la prevenirea cariilor dentare. Aplică o cantitate mică de pastă de dinți pe periuța dentară și asigură-te că copilul scuipă totul după periaj. Între 3 și 4 ani este momentul în care copiii încep să învețe să se spele singuri pe dinți. Este important să alegi periuța de dinți potrivită, care chiar și în mâinile unui copil reușește să ajungă în locurile mai dificile din cavitatea bucală. 

Înainte ca copilul să împlinească 3 ani, trebuie descurajat să-și sugă degetul mare, astfel încât să nu se transforme într-un obicei care ar putea cauza probleme cu dezvoltarea sănătoasă a danturii. Suptul degetului mare în perioada de dentiție poate duce la diferite anomalii de ocluzie, cum ar fi mușcătura deschisă, care poate provoca uzura precoce a dinților. Între 3 și 5 ani ar trebui vizitat medicul pedodont la fiecare șase luni, deoarece controalele de rutină ajută la depistarea precoce a cariilor sau a problemelor de mușcătură, care pot fi tratate rapid și ușor în cel mai scurt timp.

Peste 6 ani

După împlinirea vârstei de 6 ani, un moment crucial urmează pentru copii, pierderea dinților temporari și apariția celor permanenți. Este indicat să îți pregătești copilul pentru căderea dinților, astfel încât să nu se simtă speriat.

Odată cu erupția dinților permanenți, atunci când apare dentiția mixtă, dinții sunt mai predispuși la carii. De aceea, ar trebui să începi să folosești ața dentară pentru a curăța zonele interdentare ale copilului tău. Ca părinte, ar trebui să supraveghezi curățarea dinților și folosirea aței dentare de către copilul tău până la vârsta de 8-9 ani. Poți corecta mișcările copilului cu periuța dentară, dacă acest lucru este necesar, astfel încât acesta să își formeze obiceiuri bune de igienă orală. Ar trebui să acorzi o atenție sporită curățării dinților laterali, locul unde se acumulează mai multă placă, care de obicei nu sunt atât de bine curățați de către copii, deoarece au dificultăți în a ajunge la ei.

Cum ne descurcăm cu frica de dentist?

De obicei, motivul întârzierii cu programarea pentru cel mic la dentist este... ei bine, frica de dentist. Pentru copii, frica de dentist poate însemna o frică de necunoscut. Cu toate acestea, întâlnirea din timp a copilului cu pedodontul este foarte importantă.

Programările din timp sunt esențiale pentru a te asigura că zâmbetul copilului tău este sănătos și că dinții acestuia se dezvoltă corect. Un alt beneficiu semnificativ este că mersul la dentist la o vârstă fragedă permite copilului tău să se simtă confortabil și să construiască un raport cu cabinetul stomatologic, făcând vizitele viitoare și mai confortabile.

Există o serie de pași pe care îi poți lua pentru a ajuta la atenuarea fricii încă de la prima vizită la cabinetul stomatologic.

Alege o oră voioasă pentru desfășurarea întâlnirii

Încearcă să rezervi o programare la ora care i se potrivește cel mai bine copilului tău, când este de obicei cel mai odihnit, cel mai fericit și cel mai atent. 

Adu cu tine jucăria preferată a copilului tău sau adu-l îmbrăcat în hainele lui preferate de mers la dentist.. sau ambele

Micii pacienți sunt încurajați să aducă cu ei o jucărie preferată, deoarece putem include și pentru ea un control stomatologic. Demonstrarea a ceea ce vom face cu jucăria lor preferată îi poate ajuta pe copiii mai mici să înțeleagă ce se va întâmpla la programarea lor.

Permite-ne să îți pregătim ușor și cu grijă copilul pentru un tratament dentar

Uneori este mai util să nu îi spui copilului prea multe despre programarea la medicul stomatolog, mai ales dacă tu ca părinte ai propriile anxietăți cu privire la vizita la dentist. Copilul va înțelege orice îngrijorare manifestată de către tine și acest lucru îi poate spori propriile temeri în mod inutil. Pedodonții noștri au pregătirea necesară pentru a identifica orice griji și a atenua orice temeri și folosesc expresii și terminologie pentru a explica totul micilor pacienți, în așa fel încât să mențină lucrurile clare și confortabile pentru ei.

Programează-te la
Sună-ne acum
0746229968
Sau
Cumpletează formularul de contact
Prin trimiterea acestei solicitări sunteți de acord cu Politica noastră de confidențialitate.
Mulțumesc! Trimiterea dvs. a fost primită!
Hopa! A apărut o eroare la trimiterea formularului.

Tarife

Vezi mai jos tarifele noastre de referință. Planul de tratament personalizat va putea fi realizat după o consultație amănunțită, prin urmare îți sugerăm să consulți specialiștii Angelescu Dental Clinic.

Sigilare simplă dinte perm.
150
Sigilare simplă dinte temporar
100
Sigilare lărgită dinte perm.
200
Sigilare lărgită dinte temp.
100
Fluorizare cu gel/arcadă
100
Obturație ZOE dinți temporari
100
Obturație compomer
150
Obturație glassionomer
200
Drenaj endo/incizie abces
100
Pulpectomie vitală d. temporari
150
Pulpectomie devitală d. temp.
150
Pulpotomie d. temporari
150
Pulpotomie d. perm. tineri
150
Obturație canal d. temporari
150
Extracție dinte temporar
150
Periaj,instructaj,indice placă
120
Șlefuiri selective
50 lei/dinte
Mentinator de spatiu fix
400

Ai întrebări despre tarifele noastre?

Sună-ne la numarul afișat mai jos sau apasă butonul pentru a intra în apel direct cu noi.