Albire dentară Cluj

Albirea dentară profesională realizată în cabinetul stomatologic este o modalitate foarte eficientă de a albi culoarea naturală a dinților tăi fără a îndepărta din suprafața dinților și fără a-i afecta.

Albire dentară Cluj

Există mai multe motive pentru care pacienții aleg albirea dentară: îmbunătățirea aspectului, îmbunătățirea încrederii personale, obținerea unui rezultat spectaculos în mai puțin de o oră.

Fiecare persoană este diferită și, la fel cum culoarea părului și a pielii variază, la fel variază și nuanțele dinților. Foarte puțini oameni au parte de dinți de un alb strălucitor, iar dinții pot deveni și mai decolorați pe măsură ce îmbătrânim.

Tartrul îți poate afecta și culoarea dinților. Unii pacienți se pot confrunta cu pete sub suprafața dinților, care pot fi cauzate de mici crăpături ale dinților care preiau petele. Controlul o dată la 6 luni la medicul stomatolog poate preveni apariția acestor pete.

Ce este albirea dentară?

Albirea dentară profesională realizată în cabinetul stomatologic este o modalitate foarte eficientă de a albi culoarea naturală a dinților tăi fără a îndepărta din suprafața dinților și fără a-i afecta.

Discută cu medicii noștri stomatologi înainte de a te decide să îți albești dinții, deoarece albirea nu va funcționa pe fațetele dentare, coroane dentare sau pe obturații (plombe). Poți opta în siguranță pentru albire dentară cu condiția schimbării acestora, pentru a nu se observa diferențe vizibile de nuanță.

Albirea dentară cu laser în cabinet

Albirea dinților este o procedură simplă, modernă, de a îmbunătăți aspectul zâmbetului și de a reduce vizibil aspectul gălbui al dinților. Pacienții sunt de acord că dinții mai albi îi fac să pară mai tineri și, după cum sunt de acord majoritatea, mai atractivi.

Opțiunile pentru albirea dinților astăzi sunt aproape nesfârșite, iar una dintre cele mai preferate opțiuni profesionale, garantate și sigure pentru sănătatea dentară este reprezentată de albirea dinților cu laser în cabinetul stomatologic.

Tratamentul de albire a dinților cu laser este o procedură estetică de stomatologie care presupune utilizarea unui laser pentru albirea dinților în cabinetul stomatologic. Procedura constă în plasarea unui gel de albire concentrat pe dinți și apoi folosirea unui laser care îți albește rapid și eficient dinții.

În clinica stomatologică Angelescu Dental Clinic folosim cu succes și cu rezultate spectaculoase Lampa Zoom de la Philips. Aceasta folosește o lumină led pentru accelerarea procesului de albire care nu afectează smalțul dinților, fiind o metodă foarte eficientă care oferă rezultate excepționale, vizibile imediat.

Poți obține un zâmbet mai luminos, mai alb și mai frumos în mai puțin de o oră, iar dinții pot ajunge să fie cu până la 8 nuanțe mai albi.

Tratamentul profesional de albire a dinților cu Philips Zoom se desfășoară în câte 3 ședințe de 15 minute și pacienții resimt foarte puțin sau deloc sensibilitate dentară.

Tratament pentru albirea dinților acasă – gutiere albire

O modalitate de întreținere a dinți albi, care să fie sigură pentru sănătatea ta dentară, e reprezentată de către gutierele pentru albire. 

Ce sunt gutierele pentru albire?

O gutieră de albire este creată dintr-o amprentă luată dinților tăi. Gutiera este umplută cu gel de albire care se aplică pe dinți pentru o anumită perioadă de timp pentru a îți albi dinții. Această modalitate reprezintă o tehnică testată care îți va oferi rezultate satisfăcătoare.

Este important ca aceste gutiere să fie special create de medicul stomatolog pentru fiecare pacient în parte. În funcție de culoarea smalțului și de rezultatul dorit, medicul stomatolog va prescrie un gel adaptat pentru tine, pentru a evita deteriorarea dinților și îți va oferi toate detaliile despre utilizarea acestor gutiere.

Îngălbenirea dinților - cauze

Alimente care contribuie la îngălbenirea dinților

Dinții tăi pot fi pătați la suprafață de alimente și băuturi precum ceai, cafea, vin roșu, fructe și legume puternic colorate, sos de soia, sos de roșii. Ce au în comun aceste alimente și băuturi? Pigmenți de culoare intensă care se atașează pe partea exterioară, albă, a dintelui (smalț). De aceea, recomandăm să îți periezi dinții dacă este posibil sau să clătești cu apă imediat după ce le-ai savurat.

Fumatul 

Fumatul poate păta de asemenea dinții. Substanțele chimice găsite în tutun pot crea pete încăpățânate pe suprafața dinților tăi. În contact cu oxigenul, aceste substanțe se transformă într-o substanță gălbuie, care colorează suprafața dentară.

Vârsta

Sub învelișul exterior dur și alb al dinților (smalț) se află o zonă mai moale numită dentină. De-a lungul timpului, stratul exterior de smalț devine mai subțire și se poate observa tot mai vizibil dentina.

Traume

Dacă dinții tăi au suferit o traumă, și-ar putea schimba culoarea, deoarece dinții se refac în urma unei leziuni prin depunerea dentinei, care este un strat mai gălbui sub smalț.

Igienă dentară incorectă sau insuficientă

Lipsa periajului și nefolosirea aței dentare într-un mod corect conduc la formarea plăcii bacteriene, care la rândul ei duce la îngălbenirea dinților. 

Modalități de a păstra dinții albi

Folosește pastă de dinți pentru albire

Pastele de dinți pentru albire folosesc în general o combinație de ingrediente pentru a îndepărta petele de pe dinți, cum ar fi peroxid de hidrogen sau abrazivi ușori care te pot ajuta să întreții albul strălucitor al dinților obținut în cabinetul stomatologic.

Poți opta pentru o periuță de dinți electrică

Periuțele de dinți electrice promit că îndepărtează petele de suprafață de pe dinți mai eficient decât periuțele de dinți manuale. Acestea pot veni cu capete specializate pentru nevoi diverse.

Folosește bicarbonat de sodiu în combinație cu pasta de dinți

Bicarbonatul de sodiu este un remediu casnic eficient pentru combaterea îngălbenirii dinților. Amestecă 1-2 lingurițe de apă cu o linguriță de bicarbonat de sodiu și scufundă periuța de dinți în amestec. Poți repeta această procedură de 2-3 ori pe săptămână.

Practică o bună igienă orală

Cel mai bun mod de a preveni schimbarea rapidă a culorii dinților este o bună igienă orală. Cea mai bună rutină de igienă orală implică:

  • Spală-ți dinții de cel puțin două ori pe zi și la 45 de minute după mesele care conțin alimente zaharoase, acide sau procesate.
  • Folosește ața dentară cel puțin o dată pe zi.
  • Nu uita să îți periezi și limba.

Nu sări peste controalele dentare

Controlul la fiecare 6 luni poate preveni cu succes apariția petelor și îngălbenirea dinților. Dacă te confrunți cu tartru dentar, care nu poate fi îndepărtat acasă, medicul stomatolog te poate ajuta în acest caz. Acest tartru ar putea conduce la carii, boli ale gingiilor și alte afecțiuni dentare. În plus, îndepărtarea tartrului va îmbunătăți culoarea dinților tăi.

Pe lângă igienizare profesională și detartraj, medicul dentist îți va examina dinții pentru a detecta eventuale probleme dentare care ar putea să dăuneze într-un mod sau altul sănătății tale dentare.

Programează-te la
Sună-ne acum
0746229968
Sau
Cumpletează formularul de contact
Prin trimiterea acestei solicitări sunteți de acord cu Politica noastră de confidențialitate.
Mulțumesc! Trimiterea dvs. a fost primită!
Hopa! A apărut o eroare la trimiterea formularului.

Tarife

Vezi mai jos tarifele noastre de referință. Planul de tratament personalizat va putea fi realizat după o consultație amănunțită, prin urmare îți sugerăm să consulți specialiștii Angelescu Dental Clinic.

Albire dentară în cabinet cu lampa foto Philips
1400

Ai întrebări despre tarifele noastre?

Sună-ne la numarul afișat mai jos sau apasă butonul pentru a intra în apel direct cu noi.