Implant All on 4 / All on 6 Cluj

Procedurile All on 4 și All on 6 sunt tehnici de restaurare dentară pentru pacienții cu edentație dentară parțială sau completă. Intervenția presupune înlocuirea întregii danturi de la nivelul unei arcade pe baza a patru sau șase implanturi mai speciale. 

Implant All on 4 / All on 6 Cluj

Înainte de a exista tehnologia de implant All-on-4 și All-on-6, pacienții cărora le lipseau mai mulți dinți trebuiau să poarte o proteză dentară mobilă sau să își pună câte un implant pentru fiecare dinte lipsă. În multe cazuri, pacienții aveau nevoie și de grefare osoasă pentru implanturile individuale și trebuiau să aștepte timp de aproximativ șase luni pentru fixarea coroanelor individuale pe implanturi. 

Deoarece implanturile All-on-4 și All-on-6 necesită doar patru sau șase implanturi, timpul de vindecare este redus, iar medicul specialist în chirurgie orală și maxilo-facială îți poate instala o proteză temporară în aceeași zi cu procedura de extracție și implantare. 

Este nevoie de aproximativ trei până la șase luni pentru ca vindecarea să fie completă și osul să fuzioneze cu implanturile. După această perioadă, lucrarea definitivă realizată în mod personalizat pentru tine din materiale superioare de înaltă calitate va fi plasată și te vei alege cu o dantură nouă, fixă și puternică.

Dacă ai pierdut mai mulți dinți sau toți dinții din cauza unui traumatism sau a unei boli gingivale, atunci implanturile dentare All on 4 și All on 6 sunt cea mai bună opțiune pentru tine. La Angelescu Dental Clinic din Cluj-Napoca avem expertiza în a-ți oferi o soluție pentru înlocuirea dinților cu set complet, prin intermediul implanturilor dentare All on 4 sau All on 6.

Ce este procedura de implanturi dentare All on și All on 6?

Procedurile All on 4 și All on 6 sunt tehnici de restaurare dentară pentru pacienții cu edentație dentară parțială sau completă. Intervenția presupune înlocuirea întregii danturi de la nivelul unei arcade pe baza a patru sau șase implanturi mai speciale. 

Astfel, se introduc 6 implanturi sus, în maxilarul superior pentru a fixa proteza dentară superioară, în timp ce doar 4 implanturi sunt plasate jos, în mandibulă pentru fixarea protezei inferioare. Astfel, cu ajutorul a 10 implanturi dentare vei putea să ai din nou o dantură completă, fixă și rezistentă care îți va permite să mesteci din nou alimentele preferate și să te bucuri de viață cu un zâmbet natural.

Câte două implanturi dentare din cele 10 sunt încorporate oblic atât la nivelul maxilarului și a mandibulei, pentru a oferi pacientului cea mai bună stabilitate.

All on 4 versus All on 6

Tratamentul All on 4 folosește 4 implanturi dentare, în timp ce All on 6 folosește 6 implanturi dentare. Cu cât se utilizează un număr mai mare de implanturi, cu atât dantura va fi mai puternică și mai stabilă. Mai mult, acest sistem asigură o distribuție uniformă a presiunii asupra implanturilor, precum și asupra maxilarelor tale. 

Atât tratamentul All on 4, cât și All on 6 oferă o soluție definitivă pentru pierderea dinților.

Dinți în aceeași zi

Lipsa dinților poate afecta modul în care vorbești, modul în care mănânci și aspectul fizic. Medicii noștri specializați în chirurgie orală și maxilo-facială îți oferă tratamentul de implant dentar All on 4 și All on 6 pentru a-ți reda zâmbetul într-o singură vizită.

Tratamentele cu implanturi dentare All on 4 și All on 6 includ încorporarea a 4, respectiv a 6 implanturi. Aceste implanturi funcționează ca rădăcini ale noilor dinți protetici care sunt fixați deasupra implanturilor în aceeași zi, sub forma unei lucrări provizorii.

După ce va avea loc integrarea osoasă a implanturilor tale dentare, în decurs de câteva luni ți se va aplica lucrarea finală realizată personalizat pentru tine din materiale de înaltă calitate, precum ceramica.

Beneficii All on 4/All on 6

 • În cazul edentației totale – este cea mai rapidă procedură de înlocuire dentară;
 • 90% din cazuri nu necesită grefarea osoasă, oferind astfel o soluție mai rapidă și mai ieftină pentru dinții lipsă;
 • Stabilitate – nu se mișcă, nu cade;
 • Securitate – poți trăi o viață plină de activitățile preferate, fără să te îngrijoreze stabilitatea danturii;
 • Efect natural – proteza dentară fixă pe 4 sau 6 implanturi va arăta ca dinții tăi proprii;
 • Dinți ficși într-o zi – sistemele de implanturi dentare All on 4 și All on 6 permit realizarea unei danturi provizorii, care va fi aplicată după plasarea implanturilor;
 • Vei avea un zâmbet nou și îmbunătățit;
 • Întregul set de dinți sau este susținut de doar 4 până la 6 implanturi, ceea ce implică costuri mai scăzute în comparație cu implanturile individuale;
 • Soluția este concepută să reziste, să arate și să funcționeze ca dinții tăi proprii;
 • Spre deosebire de protezele dentare clasice mobile, nu implică nicio problemă legată de uzura, slăbirea, alunecarea sau frecarea cu țesuturile gingiilor;
 • Tratamentul implică un timp foarte scurt în urma căruia vei avea o nouă dantură;
 • Procedura All on 4 sau All on 6 se dovedește eficientă chiar și în cazurile mai complexe;
 • Tratamentul cu implanturi dentare All on 4 și All on 6 este rapid și fără durere;
 • Implanturile All on 4 și All on 6 sunt concepute pentru a fuziona cu maxilarele și pentru a îndeplini forma și funcția dinților naturali.

Etapele tratamentului All on 4/All on 6

Înainte de a începe tratamentul, medicii noștri specializați în chirurgie orală și maxilo-facială se vor asigura că ai suficient țesut osos maxilar pentru a fixa implanturile dentare. 

În această fază inițială de diagnosticare este posibil să fie necesare efectuarea unor tomografii și radiografii dentare pentru a efectua o evaluare corectă.

Implanturile dentare All on 4 și All on 6 sunt proceduri foarte avansate și necesită o planificare aprofundată. 

 • Înainte de procedura propriu-zisă, dinții sunt proiectați pentru a imita configurația anterioară a dinților tăi;
 • În timpul procedurii, medicii noștri specializați în chirurgie orală și maxilo-facială vor face o serie de incizii mici în gingia ta pentru a introduce implanturile dentare;
 • Un set temporar de dinți este montat imediat după plasarea implanturilor;
 • Odată ce regenerarea osoasă este finalizată și procesul de vindecare s-a finalizat, se va instala lucrarea definitivă;
 • 4-6 luni mai târziu are loc plasarea protezei dentare permanente, realizată din materiale superioare foarte durabile și estetice.

Spre deosebire de toate celelalte soluții de înlocuire a dinților, implanturile dentare arată și se comportă ca dinții tăi naturali, atât din punct de vedere funcțional, cât și din punct de vedere estetic.

Cum diferă All on 4 și All on 6 față de implantul dentar normal?

Implanturile dentare All on 4 și All on 6 diferă de implanturile normale deoarece sunt concepute pentru a susține un întreg set de dinți. Astfel, sunt necesare 4 sau 6 implanturi dentare pentru a susține o arcadă întreagă. 

Acest lucru este posibil deoarece implanturile din părțile laterale ale unei arcade sunt mai lungi și sunt plasate oblic, ceea ce oferă danturii stabilitate maximă. Mai mult decât atât, tratamentul cu All on 4 și All on 6 este mai rapid, mai puțin invaziv și mai puțin costisitor în comparație cu implanturile standard.

Igiena orală după implant All on 4/All on 6

Îngrijirea dentară după All on 4 sau All on 6 trebuie făcută ca în cazul unei danturi naturale. Periază dinții și folosește ața dentară. Un irigator bucal poate fi util pentru îndepărtarea resturilor alimentare din zonele mai greu accesibile.

Programează de două ori pe an controale de rutină la cabinetul stomatologic, pentru a-ți fi evaluate gingiile și implanturile.

Programează-te la
Sună-ne acum
0746229968
Sau
Cumpletează formularul de contact
Prin trimiterea acestei solicitări sunteți de acord cu Politica noastră de confidențialitate.
Mulțumesc! Trimiterea dvs. a fost primită!
Hopa! A apărut o eroare la trimiterea formularului.

Tarife

Vezi mai jos tarifele noastre de referință. Planul de tratament personalizat va putea fi realizat după o consultație amănunțită, prin urmare îți sugerăm să consulți specialiștii Angelescu Dental Clinic.

Lucrare protetica ALL ON 4 (dinti compozit/dinti ceramica)
3000-4500 euro
Lucrare protetica ALL ON 6 (dinti compozit/dinti ceramica)
3300-4800 euro

Ai întrebări despre tarifele noastre?

Sună-ne la numarul afișat mai jos sau apasă butonul pentru a intra în apel direct cu noi.