Obturații dentare pe dinții frontali

O obturație estetică pentru un dinte frontal este o procedură dentară foarte meticuloasă prin care se reface forma anatomică a dintelui tău. În cadrul acestei proceduri sunt folosite material compozit speciale și tehnici mai complexe de stratificare, pentru a reda transluciditatea dintelui.

Obturații dentare pe dinții frontali

O obturație estetică pentru un dinte frontal este o procedură dentară foarte meticuloasă prin care se reface forma anatomică a dintelui tău. În cadrul acestei proceduri sunt folosite material compozit speciale și tehnici mai complexe de stratificare, pentru a reda transluciditatea dintelui.

În final, dintele va fi restaurat și se va potrivi perfect cu restul dinților tăi în ceea ce privește forma, culoarea și textura.

Când se efectuează obturația estetică în zona frontală?

Obturația estetică în zona frontală poate fi necesară în următoarele cazuri:

  • Există o dorință de a avea dinți mai albi, dar acest lucru nu poate fi obținut prin procedura de albire profesională din cauză că pacientul are obturații pe dinții din față, iar acestea nu se albesc (albirea dentară funcționează doar pentru dinții naturali). Astfel, suprafața dentară este ușor modelată și acoperită cu material de obturație de albul dorit de pacient, protejând în același timp țesutul dentar existent;
  • Există goluri nedorite între dinți care sunt umplute cu un material special de obturație, foarte estetic și de culoarea dinților;
  • Dinții din față sunt uzați, scurtați și este expusă dentina (stratul de sub smalțul dentar). În acest caz, dinții devin sensibili și dureroși. Prin urmare, obturația estetică frontală este recomandată în cazul acestor dinți, nu numai datorită esteticii dentare care se obține în urma procedurii, ci și datorită protejării dinților;
  • Dinții din față sunt strâmbi, iar aparatele dentare sunt refuzate din anumite motive.

Simptome care indică faptul că ai putea avea nevoie de o obturație estetică în zona frontală

  • Sensibilitatea dinților din față – dacă simți o senzație ascuțită, ori de câte ori mănânci sau bei ceva foarte rece sau foarte cald, motivul ar putea fi o carie pe un dinte din față sau chiar o carie între dinții din față. Pentru a remedia acest lucru, ai putea avea nevoie de o obturație estetică în zona frontală;
  • Ața dentară se rupe între dinții din față - când folosești ața dentară, aceasta se rupe sau se destramă. Acest lucru poate însemna că obturația anterioară este pierdută sau s-a rupt. În acest caz, ar trebui să mergi la medicul stomatolog pentru o nouă obturație estetică;
  • Traumatisme dentare – dacă dinții din față au suferit un traumatism (dinte fracturat) vei avea nevoie de o obturație dentară estetică;
  • Textura dinților din față nu este netedă – pentru netezirea dinților din față se poate recurge la o obturație estetică.

Întreținerea obturațiilor estetice frontale

Igiena orală

Va trebui să urmezi o igienă orală foarte bună pentru dinții din față care au obturații estetice. Folosește o periuță de dinți manuală sau electrică, pastă de dinți cu fluor și apă dentară. Ața dentară face parte de asemenea din întreținerea obturațiilor estetice. 

Obiceiurile alimentare

Unele produse alimentare pot păta dinții, și implicit obturațiile estetice frontale. Aceste alimente sunt: vinul roșu, cafeaua, ceaiurile, fructele de pădure, sosul de soia, sucul de roșii etc. După consumarea acestor alimente, clătește cavitatea bucală cu apă și dacă ai posibilitatea, periază-ți imediat dinții. De asemenea, fumatul poate influența aspectul obturațiilor estetice frontale.

Obiceiuri nesănătoase

Unele obiceiuri pot afecta integritatea obturațiilor estetice frontale, precum roaderea pixurilor, a scobitorilor sau a altor obiecte tari. De asemenea, nu îți folosi dinții din față pentru a sparge nuci sau alte alimente dure sau pentru a îndepărta capacele de la sucuri.

Alternative la obturațiile estetice frontale

Atunci când obturațiile estetice frontale nu reprezintă cea mai bună variantă pentru tine, ai la dispoziție opțiuni alternative:

Fațete dentare – fațetele dentare constau dintr-o matriță subțire personalizată, realizată din materiale superioare, precum ceramică, care este lipită de suprafața frontală a dinților. Fațetele dentare pot fi folosite și pentru a acoperi spațiile dintre dinții din față, în cazul în care tratamentul ortodontic sau obturațiile frontale estetice nu sunt aplicabile.

Coroane dentare –  o coroană dentară preia forma dintelui tău. Aceasta este plasată peste întreaga porțiune modelată a dintelui. O coroană se va simți și va funcționa la fel ca oricare dintre ceilalți dinți ai tăi. Coroanele dentare pot fi realizate din materiale superioare, precum zirconiul sau ceramica.

Ambele alternative pot îmbunătăți aspectul dinților frontali. Fațetele sunt o opțiune populară în rândul pacienților și au un grad ridicat de durabilitate, deoarece sunt realizate din ceramică și se potrivesc perfect pe dinții tăi. În mod similar, o coroană dentară se realizează în mod personalizat și se potrivește în mod ideal pe dintele tău. 

Programează-te la
Sună-ne acum
0746229968
Sau
Cumpletează formularul de contact
Prin trimiterea acestei solicitări sunteți de acord cu Politica noastră de confidențialitate.
Mulțumesc! Trimiterea dvs. a fost primită!
Hopa! A apărut o eroare la trimiterea formularului.

Tarife

Vezi mai jos tarifele noastre de referință. Planul de tratament personalizat va putea fi realizat după o consultație amănunțită, prin urmare îți sugerăm să consulți specialiștii Angelescu Dental Clinic.

Obturație compozit o suprafață
350
Obturație compozit 2 suprafețe
400
Obturație compozit 3 suprafețe
450

Ai întrebări despre tarifele noastre?

Sună-ne la numarul afișat mai jos sau apasă butonul pentru a intra în apel direct cu noi.