Chirurgie orală Cluj

Chirurgia orală presupune diagnosticul și tratamentul chirurgical pentru diverse afecțiuni dentare și estetice. Medicii specialiști în chirurgie orală și maxilo-facială sunt special pregătiți pentru a trata cu succes chiar și cazuri stomatologice complexe.

Chirurgia orală 

Chirurgia orală presupune diagnosticul și tratamentul chirurgical pentru diverse afecțiuni dentare și estetice. Medicii specialiști în chirurgie orală și maxilo-facială sunt special pregătiți pentru a trata cu succes chiar și cazuri stomatologice complexe.

Intervențiile efectuate în chirurgia orală includ extracții dentare, reconstrucții osoase, inserarea implanturilor dentare, rezecții apicale, descoperirea dinților incluși, gingivectomii, gingivoplastii etc. 

Extracție dentară Cluj

Dacă dintele tău este deteriorat și nu poate fi salvat mai întâi cu un tratament de canal, o plombă sau o coroană dentară, medicul stomatolog poate decide să extragă dintele ca ultimă soluție.

Există o mulțime de motive pentru care s-ar putea să fie nevoie să ți se scoată un dinte. Câteva dintre cauzele care duc la extracția unui dinte sunt:

  • Cariile dentare severe;
  • Bolile gingivale (boala parodontală sau parodontoza);
  • Un dinte rupt care nu poate fi reparat;
  • Un abces (puroi) la nivelul gingiilor sau în jurul dinților;
  • Dinții înghesuiți – atunci când dinții nu au suficient spațiu în maxilar;
  • Molarii de minte care nu au ieșit în totalitate – atunci când provoacă probleme dentare precum durere, umflare și infecție.

Pregătirea pentru scoaterea unui dinte

Medicul stomatolog îți va explica cum să te pregătești pentru procedură. Te va întreba despre istoricul tău stomatologic și medical. Este important să îi spui medicului stomatolog despre orice afecțiuni medicale, alergii sau intervenții chirurgicale recente, precum și despre orice medicamente pe care le iei. Vei avea dintele (sau dinții) îndepărtați sub anestezie locală. Acest lucru te va ajuta să nu simți deloc durere, deși vei simți în continuare o ușoară presiune. 

Ce tipuri de extracție dentară există?

Extracție monoradicular

Presupune extracția dinților cu o singură rădăcină (dinții frontali – incisivi și canini) și premolarii.

Extracție pluriradicular

Presupune extracția dinților care au mai multe rădăcini. Acești dinți sunt mai dificil de extras și vor fi secționați înainte de a fi extrași.

Extracție molar de minte

Molarii de minte se pot extrage atunci când erupția lor împing ceilalți dinți și le pot modifica poziția.

Extracție molar de minte inclus/semiinclus

Unii pacienți au molari de minte care nu erup singuri și acest fapt poate provoca durere sau infecții.

Extracție canin inclus/semiinclus

Acei canini care nu erup într-o aliniere adecvată pot provoca probleme la nivelul maxilarului și a țesuturilor, uneori trebuind extrași.

Preț extracție măsea Cluj

Te rugăm să consulți cu ușurință lista de prețuri aici.

Indicații după extracție măsea

Este posibil ca gingia să sângereze câteva minute după ce ți-a fost scos dintele. Medicul stomatolog îți va oferi o compresă moale pe care trebuie să o muști în primele două ore pentru a opri sângerarea. După această perioadă, poți îndepărta și arunca acea compresă și poți să mănânci alimente foarte moi. Un lucru foarte importat de reținut este faptul că nu ai voie să clătești cavitatea bucală în ziua extracției dentare, pentru a nu provoca o hemoragie.

Tratament după extracție măsea

Înainte de a merge acasă, medicul stomatolog sau chirurgul îți va da sfaturi despre îngrijirea locului care a rămas după extracție. Ei îți pot recomanda analgezice și ți-ar putea prescrie câteva antibiotice pentru a reduce șansele de a dezvolta o infecție.

Recuperare după extracția dentară

Majoritatea pacienților pot reveni la rutina lor normală în aceeași zi. Dacă ai avut o extracție chirurgicală mai dificilă, va dura câteva zile pentru a te recupera. Efectul anestezicului local trece în decurs de câteva ore. Nu consuma alimente sau băuturi fierbinți până când nu trece efectul anestezicului, pentru că există riscul să îți arzi gingiile și obrajii. 

S-ar putea să simți durere odată ce anestezicul dispare. Dacă ai nevoie de ameliorarea durerii, poți lua medicamentele prescrise de către medicul stomatolog așa cum acesta ți-a indicat. Odihnește-te cât mai mult posibil și ține capul sus pentru a reduce sângerarea. De asemenea, în primele 24 ore nu ai voie să fumezi sau să faci efort fizic intens. Timp de aproximativ 10 zile după extracția dentară încearcă să reduci efortul fizic intens la minim.

Igiena orală după extracția dentară

În primele 24 ore după extracția dentară nu ai voie să clătești cavitatea bucală cu nimic. Din a doua zi poți începe să te speli pe dinți, dar ține periuța departe de zona care se vindecă, pentru început, periind mai aproape de ea în fiecare zi. Cu toate că periajul este destul de dificil în zona care se vindecă, este nevoie de o deosebită atenție la resturile alimentare care nu pot să rămână blocate acolo, pentru a evita o infecție nedorită. 

Ce ai voie să mănânci după extracție măsea?

Timp de 24 de ore după extracția dentară trebuie să consumi numai alimente moi și lichide. Poți intra într-o dietă mai normală din a doua zi după extracția dentară. Încercați să consumi alimente ușor de mestecat pentru câteva zile. Inițial, alege alimente reci, cum ar fi iaurt, budincă, iar apoi supă la temperatura camerei, ouă gătite moi, piureuri și smoothie-uri.

Înlocuirea dinților extrași

Odată ce ai făcut o extracție dentară, medicul stomatolog îți va recomanda să umpli golul lăsat de dintele extras. Golurile lăsate de dinții lipsă pot pune presiune pe dinții vecini, pot afecta modul în care muști și te fac mai susceptibil la carii și boli ale gingiilor. Unele dintre opțiunile de tratament disponibile pentru înlocuirea dinților lipsă sunt:

Implanturile dentare 

Un implant dentar este o soluție discretă, pe termen lung, pentru înlocuirea dinților lipsă. Un implant dentar în sine este un șurub de titan care este plasat direct în osul maxilarului, înlocuind rădăcina lipsă a dintelui, peste care se aplică o lucrare protetică numită coroană dentară.

Punțile dentare

O punte dentară înlocuiește un dinte lipsă folosind un dinte protetic care este lipit de dinții naturali de ambele părți ale golului.

Protezele dentare

Protezele dentare sunt cadre detașabile care poartă unul sau mai mulți dinți. Sunt potrivite pentru umplerea mai multor goluri sau dacă nu sunt deloc dinți în cavitatea bucală.

Ce înseamnă rezecția apicală? 

Unii dinți însă pot fi salvați, prin tratarea canalelor radiculare. Pulpa este stratul cel mai interior al dinților tăi, oferind fiecărui dinte un flux sanguin, dar care se poate deteriora din cauza unor traumatisme externe sau a dezvoltării unor carii adânci. În acest caz, este nevoie de tratament de canal. Când acest tratament de canal nu este efectuat corect și canalele nu sunt curățate corespunzător, se poate dezvolta o infecție. 

Pentru a remedia problema, se folosește o procedură chirurgicală care poartă numele de rezecție apicală. Rezecția apicală presupune eliminarea infecției care apare la rădăcina dintelui prin îndepărtarea vârfului rădăcinii afectate. Apoi, canalele sunt curățate și sunt sigilate. 

Alte intervenții chirurgicale orale

Gingivectomia

Este o procedură chirurgicală de îndepărtare a țesutului gingival în exces. Boala parodontală (parodontoza) duce la formarea unor pungi parodontale care se îndepărtează prin intermediul procedurii de gingivectomie. Această procedură poate fi realizată și în scop estetic, pentru un efect de alungire a coroanei dentare.

Gingivoplastia

Gingivoplastia este de obicei precedată de procedura de gingivectomie. Gingivoplastia presupune remodelarea gingiei sănătoase care îți înconjoară dinții. 

Descoperirea dinților incluși

Problema dinților incluși apare de obicei la nivelul molarilor de minte, a caninilor și a incisivilor. Procedura chirurgicală de descoperire a dinților incluși constă în realizarea intervenției propriu-zise în urma căreia dintele inclus este descoperit. 

Programează-te la
Sună-ne acum
0746229968
Sau
Cumpletează formularul de contact
Prin trimiterea acestei solicitări sunteți de acord cu Politica noastră de confidențialitate.
Mulțumesc! Trimiterea dvs. a fost primită!
Hopa! A apărut o eroare la trimiterea formularului.

Tarife

Vezi mai jos tarifele noastre de referință. Planul de tratament personalizat va putea fi realizat după o consultație amănunțită, prin urmare îți sugerăm să consulți specialiștii Angelescu Dental Clinic.

Extractie dinte monoradicular
200
Extractie dinte pluriradicular
300
Extracție dinte parodontotic
150
Extracție dinte temporar
100-150
Extracție alveoloplastică
350
Extracție molar de minte
300
Odontectomie molar minte partial/total inclus
400-500
Odontectomie canin inclus
500
Descoperire chirurgicală canin (include sistemul de ancoraj)
350
Chistectomie
450
Excizie f. tumorale benigne
400
Rezecție apicală incisiv canin
500
Rezecție apicală premolar
600
Rezecție apicală molar
700
Premolarizare
400
Plastie comunicare oro-antrală
400
Cură sinusală parțială
500
Cură sinusală totală
1000
Incizie abces
200
Frenectomie
200
Corticotomie
300

Ai întrebări despre tarifele noastre?

Sună-ne la numarul afișat mai jos sau apasă butonul pentru a intra în apel direct cu noi.

Blog

Articole recente

Citește aici cele mai recente articole de pe blogul nostru.

Fatete dentare sau obturatii din compozit

Obturatiile dentare pot fi soluția pentru o gama larga de probleme dentare, cum ar fi cariile, fracturile dentare, eroziunile de smalț, discromiile (schimbarea culorii dintelui), închiderea diastemelor (strunga) și a tremelor, refacerea punctelor de contact sau schimbarea formei coroanelor dentare.
Albire-dentara
5 min read

Albirea profesională a dinților

Colorațiile dentare sunt multifactoriale, dinții noștri fiind zilnic expuși. Colorațiile extrinseci sunt asociate cu consumul de ceai, cafea, vin roșu, alimente colorate, tutun.
Endodonție
5 min read

Diga

Endodonția este o ramură a stomatologiei care se ocupă cu prevenirea, diagnosticul și tratamentul de canal (extirparea/scoaterea nervului și apoi închiderea canalului printr-o obturație/plombă de canal).
Stomatologie
5 min read

Menţinătoarele de spaţiu

Menținătorul de spațiu este necesar atunci când dintele de lapte s-a pierdut timpuriu si are rolul de a menține lungimea ar- cadei prin blocarea avansării molarului de şase ani. Cu ajutorul menținătorului de spațiu evităm urmatoarele complicații