Chirurgie orală Cluj

Chirurgia orală presupune diagnosticul și tratamentul chirurgical pentru diverse afecțiuni dentare și estetice. Medicii specialiști în chirurgie orală și maxilo-facială sunt special pregătiți pentru a trata cu succes chiar și cazuri stomatologice complexe.

Ce presupune chirurgia dentară?

Chirurgia orală presupune diagnosticul și tratamentul chirurgical pentru diverse afecțiuni dentare și estetice. Medicii specialiști în chirurgie orală și maxilo-facială sunt special pregătiți pentru a trata cu succes chiar și cazuri stomatologice complexe.

Intervențiile efectuate în chirurgia orală includ extracții dentare, reconstrucții osoase, inserarea implanturilor dentare, rezecții apicale, descoperirea dinților incluși, gingivectomii, gingivoplastii etc. 

Intervenții chirurge orală:

Extractii dentare

Când dintele este deteriorat și nu poate fi salvat sub nicio formă - cu un tratament de canal, o plombă sau o coroană dentară - medicul stomatolog poate decide ca o ultimă soluție să extragă.

Inserare implant dentar

Un implant dentar este o soluție pe termen lung pentru înlocuirea dinților lipsă. Implantul dentar este, în sine, un șurub de titan care este plasat direct în osul maxilarului, înlocuind rădăcina lipsă a dintelui, peste care se aplică o lucrare protetică numită coroană dentară.

Gingivectomia

Este o procedură chirurgicală de îndepărtare a țesutului gingival în exces. Boala parodontală (parodontoza) duce la formarea unor pungi parodontale care se îndepărtează prin intermediul procedurii de gingivectomie. Această procedură poate fi realizată și în scop estetic, pentru un efect de alungire a coroanei dentare.

Gingivoplastia

Gingivoplastia este de obicei precedată de procedura de gingivectomie. Gingivoplastia presupune remodelarea gingiei sănătoase care îți înconjoară dinții. 

Descoperirea dinților incluși

Problema dinților incluși apare de obicei la nivelul molarilor de minte, a caninilor și a incisivilor. Procedura chirurgicală de descoperire a dinților incluși constă în realizarea intervenției propriu-zise în urma căreia dintele inclus este descoperit. 

Rezecția apicală

Unii dinți însă pot fi salvați, prin tratarea canalelor radiculare. Pulpa este stratul cel mai interior al dinților tăi, oferind fiecărui dinte un flux sanguin, dar care se poate deteriora din cauza unor traumatisme externe sau a dezvoltării unor carii adânci. În acest caz, este nevoie de tratament de canal. Când acest tratament de canal nu este efectuat corect și canalele nu sunt curățate corespunzător, se poate dezvolta o infecție. 

Pentru a remedia problema, se folosește o procedură chirurgicală care poartă numele de rezecție apicală. Rezecția apicală presupune eliminarea infecției care apare la rădăcina dintelui prin îndepărtarea vârfului rădăcinii afectate. Apoi, canalele sunt curățate și sunt sigilate. 

Prețuri chirurgie dentara Cluj

 


Programează-te la
Sună-ne acum
0746229968
Sau
Cumpletează formularul de contact
Prin trimiterea acestei solicitări sunteți de acord cu Politica noastră de confidențialitate.
Mulțumesc! Trimiterea dvs. a fost primită!
Hopa! A apărut o eroare la trimiterea formularului.

Tarife

Vezi mai jos tarifele noastre de referință. Planul de tratament personalizat va putea fi realizat după o consultație amănunțită, prin urmare îți sugerăm să consulți specialiștii Angelescu Dental Clinic.

Extractie dinte monoradicular
250
Extractie dinte pluriradicular
350
Extracție dinte parodontotic
200
Extracție dinte temporar
150
Extracție alveoloplastică
350
Extracție molar de minte
350
Odontectomie molar minte partial/total inclus
500-700
Odontectomie canin inclus
500
Descoperire chirurgicală canin (include sistemul de ancoraj)
400
Chistectomie
450
Excizie f. tumorale benigne
400
Rezecție apicală incisiv canin
500
Rezecție apicală premolar
600
Rezecție apicală molar
700
Premolarizare
400
Plastie comunicare oro-antrală
400
Cură sinusală parțială
500
Cură sinusală totală
1000
Incizie abces
200
Frenectomie
250
Corticotomie
300

Ai întrebări despre tarifele noastre?

Sună-ne la numarul afișat mai jos sau apasă butonul pentru a intra în apel direct cu noi.