Întrebări frecvente

Vezi aici toate răspunsurile la întrebările tale.

Stomatologie și Estetică

Când am nevoie de o coroană dentară?

Coroana dentară se recomandă pentru a salva un dinte. Când medicul stomatolog lucrează la un dinte care probabil te doare sau este foarte cariat, ar putea veni cu propunerea ca dintele să fie acoperit cu o coroană dentară pentru a-i crește rezistența și pentru ca tu să nu îl pierzi.

De ce am nevoie de tratament de canal?

Un tratament de canal este necesar când se realizează o consultație amănunțită, însoțită de radiografie și se constată că dintele are o carie care se extinde până la nerv sau când pulpa dintelui s-a inflamat din cauza unor carii sau infecții.

De ce trebuie să mi se extragă molarul de minte?

Molarul de minte trebuie extras în unele situații pentru că dacă rămâne pe arcadă poate conduce la apariția unor complicații.

Cum aflu dacă am carii?

În faze incipiente, cariile dentare pot fi identificate doar de către medicul stomatolog. Datorită acestui lucru, controlul de rutină este foarte important pentru diagnosticare din timp și acționare rapidă pentru a trata cariile.

Când sunt indicate fațetele dentare?

Acestea reprezintă lucrări protetice care oferă un aspect frumos zâmbetului. Sunt recomandate acelor pacienți care se confruntă cu modificări de formă sau de suprafață ale dinților.

Ce reprezintă igienizarea cu AirFlow?

Reprezintă o procedură foarte eficientă de curățare și lustruire a dinților, făcută cu ajutorul unui dispozitiv care generează un jet cu presiune mare de apa, aer și particule fine de bicarbonat de sodiu.

Cât de des trebuie să merg la medicul stomatolog?

Îți recomandăm să vii la cabinet o dată la 6 luni, în acest mod orice problemă poate fi diagnosticată din timp și tratată cu succes.

Albirea dentară este periculoasă?

Realizată în cabinetul stomatologic, albirea nu este o procedură care să îți afecteze dantura. Utilizăm lampa profesională Zoom de la Philips, care folosește o lumină led pentru accelerarea procesului de albire, nu afectează smalțul dinților, fiind o metodă eficientă, cu rezultate spectaculoase. Albirea făcută într-un mediu necontrolat poate fi periculoasă.

În ce constă detartrajul cu ultrasunete?

Detartrajul reprezintă o procedură prin care se elimină tartrul de pe suprafața dinților și din zonele interdentare. Este o procedură non-invazivă care nu afectează structura dentară și este obligatorie pentru menținerea unei igiene orale corecte. Nu crede în mitul �tartrul îmi ține dinții la un loc�, deoarece tartrul conține bacterii care pot afecta dinții.

Ortodonție

Ce poți observa la copilul tău atunci când mușcătura nu este corectă?

Nu este întotdeauna ușor să îți dai seama dacă copilul tău are o problemă ortodontică, deoarece în unele situații chiar dacă dinții sunt drepți, aceștia pot ascunde o problemă de mușcătură. Iată câteva indicii care ar putea să sugereze un consult la medicul ortodont:

  • Pierderea prematură sau persistența dinților de lapte;
  • Dificultăți în masticație;
  • Respirație orală;
  • Suptul degetului;
  • Dinți înghesuiți sau blocați în afara arcadei dentare;
  • Maxilare care sunt prea anterior sau posterior poziționate;
  • Înclinația excesivă a incisivilor maxilari spre anterior;
  • Incisivii maxilari și mandibulari care nu se ating (ocluzie deschisă) sau care stabilesc contacte anormale;
  • Scrâșnitul dinților;
  • Un aspect facial asimetric, disproporționat.

Aparatele dentare care se adresează corecției problemelor expuse mai sus fac parte din tratamentul ortodontic interceptiv, acesta fiind o etapă preliminară în corecția malocluziei diagnosticate. O dată cu erupția tuturor dinților permanenți, în jurul vârstei de 12 ani se face o reevaluare a mușcăturii în vederea aplicării aparatului ortodontic fix cu bracketuri, pentru a obține ocluzia finală.

Când ar trebui început tratamentul ortodontic la copii?

Debutul tratamentului ortodontic este de obicei în jurul vârstei de 9-14 ani, o dată cu finalizarea erupției incisivilor și se stabilește în funcție de natura și complexitatea malocluziei.

Tratamentul ortodontic interceptiv are ca scop:

  • Ghidarea creșterii maxilarelor;
  • Îmbunătățirea zâmbetului și a încrederii în sine;
  • Corectarea obiceiurilor vicioase;
  • Scăderea riscului de traumatisme la incisivi;
  • Ghidarea dinților permanenți într-o ocluzie funcțională;
Care este vârsta potrivită pentru un consult ortodontic?

Ca și părinte iți dorești ce este mai bun pentru copii tăi, iar asta ar trebui să includă un zâmbet frumos și dinți sănătoși. Recomandarea este ca toți copii să fie aduși la un consult ortodontic nu mai târziu de vârsta de 7 ani. La această vârstă incisivii centrali și primii molari permanenți au erupt în cavitatea orală, permițând diagnosticarea unor probleme cum ar fi mușcătura inversă sau înghesuirea dentară.

Cât timp va trebui să port aparatul dentar?

În medie, un tratament ortodontic poate dura între 6 luni - 2 ani, depinde de vârsta și particularitățile fiecărui pacient.

Ce aparat dentar este mai bun?

Pentru a-ți da seama ce aparat dentar este mai bun pentru tine, gândește-te la acești trei pași care te pot ajuta să iei o decizie:

I. Ce nevoi ai?

Nu ți-ar plăcea ca lumea din jur să vadă că îți îndrepți dinții? Sau trebuie să te încadrezi într-un buget, deci costul aparatului dentar devine prioritatea principală?

Medicul ortodont îți spune că mușcătura ta nu este corectă, ai un caz complicat?

Ai un eveniment important care se apropie și îți dorești să îți îndrepți dinții cât mai rapid?

Vrei să te simți bine în pielea ta, să nu observe cei din jur că tu de fapt porți aparat dentar?

II. Tipuri de aparate dentare

Aparatele dentare metalice

  • Sunt o soluție excelentă pentru probleme complexe ale dinților și maxilarelor;
  • Timpul de tratament ortodontic este cel mai redus față de alte tipuri de aparate;
  • Este tipul de aparat cel mai puțin costisitor;
  • Sunt cele mai vizibile aparate dentare.

Aparatele dentare ceramice sau de safir

  • Reprezintă o soluție ortodontică foarte estetică pentru pacienții care consideră vizibilitatea un factor foarte important;
  • Mai costisitoare decât aparatele dentare metalice.

Aparatele dentare invizibile

  • Reprezintă o inovație în domeniul dentar, fiind reprezentate de un sistem de aliniatoare transparente, precum aparat dentar invizibil - Spark Aligner;
  • Ideale pentru pacienții care sunt conștienți de imagine;
  • Îngrijirea orală este ușor de întreținut;
  • Opțiuni accelerate de tratament disponibile.

III. Alege un medic ortodont cu experiență

Alegerea unei echipe de medici cu experiență va influența cu siguranță rezultatul final al tratamentului tău. Zâmbetul tău e un salut către lume, dar dacă dinții tăi nu sunt aliniați corect atunci acest lucru poate fi un motiv de frustrare și de nesiguranță atunci când zâmbești. Prin intermediul unui tratament ortodontic aceste probleme pot fi corectate, astfel încât să ai un zâmbet frumos și sănătos pe viață.

Dr. David Angelescu, medic ortodont din Cluj-Napoca, are experiență de peste 15 ani în tratamentele ortodontice aplicate cu succes la mii de pacienți. Vestea bună este că suntem aici pentru tine și te putem ajuta să obții și tu zâmbetul mult dorit. Fă-ți acum o programare la un consult ortodontic!

Ce este disjunctorul și ce face?

Un maxilar îngust poate cauza înghesuirea incisivilor, devierea mandibulei spre stânga sau dreapta sau chiar menținerea ei într-o poziție posterioară. Aceste probleme pot fi ușor corectate la vârste fragede, deoarece la nivelul palatului există o sutură, care în jurul vârstei de 16 -18 ani devine inactivă. Lărgirea eficientă a maxilarului se realizează cu ajutorul disjunctorului, care se fixează pe dinții de lapte sau permanenți și se activează cu ajutorul unei cheițe conform indicațiilor primite. Durata de purtare a acestui aparat este de aproximativ 8 luni, timp în care permitem osului de la nivelul suturii să se formeze, dar și țesuturilor moi să se adapteze după noua dimensiune a maxilarului. Pe lângă aceste beneficii, lărgirea maxilarului poate să ducă la îmbunătățirea respirației prin lărgirea culoarului căilor aeriene superioare sau chiar a vorbirii.

Mai trebuie să port ceva după finalizarea tratamentului ortodontic?

După îndepărtarea aparatului dentar este important să păstrăm pe termen lung rezultatul obținut pe parcursul tratamentului ortodontic. Dinții sunt fixați în os, nu beton, iar osul se remodelează încontinuu toată viața, la fel ca orice parte din corpul nostru. În consecință, pentru a consolida rezultatul obținut se vor aplica contenții, care pot să fie fixe sau mobile. Contențiile fixe sunt fire metalice fixate în spatele incisivilor cu material compozit, iar cele mobile sunt realizate în laboratorul dentar sub formă de gutiere sau plăcute acrilice. Rolul lor este de a menține cu succes dinții în noua poziție și își vor face treaba atâta vreme cât sunt purtate și întreținute corespunzător.De acum depinde de tine să ai grijă de zâmbetul frumos și sănătos pentru care s-a muncit atâta timp. Și nu uita: un zâmbet frumos este o investiție pe viață!

Aparatele dentare se aplică doar până la o anumită vârstă? Pot și adulții să beneficieze de tratamentul ortodontic?

Aparatele dentare pot fi aplicate la orice vârstă dacă ai nevoie. Tratamentul ortodontic poate fi implementat cu succes la orice vârstă, deci nu este niciodată prea târziu pentru a-ți corecta zâmbetul și mușcătura. Un zâmbet frumos iți poate crește încrederea în tine și este în același timp un semn de sănătate dentară. Datorită evoluțiilor tehnologice din zilele noastre, tratamentele sunt mai confortabile, mai rapide, iar posibilitățile de deplasare a dinților au ajuns la un alt nivel o dată cu introducerea ancorajului scheletic în ortodonție. În majoritatea cazurilor tratamentul la adulți este unul complex și presupune o muncă de echipă. Astfel, în clinica Angelescu Dental Clinic Cluj-Napoca problemele tale vor putea fi analizate de medici specialiști în ortodonție, chirurgie orală și maxilofacială, protetică dentară, endodonție și parodontologie, pentru a obține cele mai bune rezultate.

Ce sunt elasticele intermaxilare?

Uneori pentru a ajunge cu dinții în poziție corectă este necesar să adăugăm o forță suplimentară generată de elastice care se aplică între aparatul maxilar și cel mandibular. Succesul tratamentului ortodontic în aceste circumstanțe depinde și de complianța pacientului vizavi de indicațiile care le primește din partea noastră. Pentru ca dinții să se deplaseze este necesar ca elasticele să exercite o presiune continuă la nivelul parodonțiului. Acest lucru va face ca dinții tăi să fie mai sensibili o zi sau două până te acomodezi cu tensiunea. Dacă în schimb nu porți elasticele după cum ai primit indicațiile, va fi și mai greu să te acomodezi cu această tensiune, iar dinții se vor mișca mai greu sau deloc.

Ce sunt mini-implantele ortodontice?

Sunt mini-șuruburi din titan inserate în os pentru o perioadă definită de timp în funcție de obiectivele tratamentului. Acestea oferă un punct fix de sprijin pentru forțele ortodontice, ducând la alt nivel posibilitățile terapeutice și felul în care gândim rezolvarea unei malocluzii. Procedura de inserare a mini-implantelor se face sub anestezie locală și este minim invazivă, rapidă și nedureroasă. Mini-implantele ortodontice ne ajută enorm la obținerea unui rezultat predictibil, dar și la o reducere a timpului de tratament și implicit a costurilor.

Se va potrivi aparatul dentar cu stilul meu de viață?

Poți să faci aproape orice cu aparatul dentar: să cânți, să săruți, sport și chiar să zâmbești :). Imediat după aplicarea bracketurilor iți va trebui aproximativ 3-7 zile să te acomodezi cu aparatul, după care face parte din tine, dar asta o vei realiza mai bine doar la finalul tratamentului când iți vom da jos aparatul. În anumite cazuri pentru a ajunge la rezultatul dorit, pe lângă utilizarea bracketurilor mai avem nevoie de anumite elemente auxiliare, cu ajutorul cărora generăm forțele necesare realizării unei ocluzii stabile. Cel mai frecvent utilizate sunt mini-implantele și elasticele intermaxilare.

Aparatul dentar poate să îmi provoace durere?

În general, tratamentul ortodontic nu este dureros. Pot apărea dureri moderate la aplicarea bracket-urilor sau la activarea aparatului, dar acestea durează câteva zile și pot fi calmate cu ajutorul unor analgezice ușoare.

Implant Dentar

Care sunt avantajele implanturilor dentare?

Implanturile dentare pot dura toată viața și îți îmbunătățesc aspectul și încrederea. Acum te poți bucura de alimentele preferate și de un stil de viață activ.

Care este rata de succes a implanturilor dentare?

Însoțite de o igienă dentară foarte bună, implanturile dentare au rate de succes raportate de peste 95%. Factori precum fumatul pot să reducă longevitatea implantului dentar.

Cine este un candidat bun pentru implanturi dentare?

Oricărui pacient căruia îi lipsește un singur dinte, mai mulți dinți sau toți dinții este un candidat pentru implanturi dentare. Discută cu medicii noștri dentiști despre soluția potrivită pentru tine.

Când am nevoie de un implant dentar?

Ai nevoie de un implant dentar dacă te confrunți cu problema dinților lipsă. Implantul este reprezentat de către o rădăcină din titan, care ulterior va fi acoperită cu o coroniță cu aspect de dinte natural.

Voi avea dinți imediat după procedura de inserție a implantului dentar?

După inserția implantului nu vom aplica imediat o lucrare protetică peste zona recent operată, pentru a preveni complicații. La câteva zile după inserția implantului dentar îți vom face o lucrare provizorie care să îți protejeze zona și să îți asigure funcția aparatului dento-maxilar.

Este dureroasă inserția implantului dentar?

Nu, deoarece se face sub o anestezie locală și nu reprezintă o manoperă dureroasă. După această intervenție este posibil să ai un mic disconfort determinat de procesul inflamator local, dar acesta poate fi diminuat dacă respecți indicațiile medicului.

Programare

Dorești o programare?

Ne găsești la clinica stomatologică Cluj, Angelescu Dental Clinic, de L-V, între orele 9:00 � 20:00.Sună-ne la numărul de telefon 0746229968 sau programează-te online aici.

Prețuri

Clinică botox Cluj/clinică acid hialuronic Cluj/Terapia vampir clinică Cluj

Clinica Angelescu Cluj-Napoca are specialiști care te pot ajuta cu injectare botox, injectare acid hialuronic și terapia vampir. Consultă aici lista de prețuri. Citește aici despre servicii estetică facială.

Terapia vampir preț Cluj

Servicii estetică facială. Te invităm să consulți aici lista de prețuri.

Injectare acid hialuronic preț Cluj

Servicii estetică facială. Te invităm să consulți aici lista de prețuri.

Injectare botox preț Cluj

Servicii estetică facială. Te invităm să consulți aici lista de prețuri.

Cât costă un implant dentar Cluj / Care sunt cele mai bune implanturi dentare Cluj

Implantul dentar este reprezentat de către o rădăcină din titan, care ulterior va fi acoperită cu o coroniță cu aspect de dinte natural. Printre cele mai populare branduri de implanturi dentare preferate de către pacienții noștri se numără MegaGen, proteză cu 4 implanturi, Straumann. Lista de preț implant dentar o găsești aici.

Cât costă o punte dentară Cluj

Puntea dentară este alcătuită din trei sau mai multe coroane dentare. Puntea dentară este practic un multiplu de coroane dentare. Vezi aici lista de prețuri.

Cât costă un dinte din ceramică Cluj / Cât costă un dinte din porțelan Cluj / Cât costă un dinte din zirconiu Cluj

Coroana dentară poate înlocui cu succes un dinte și îi redă forma, funcția și aspectul natural. Coroana dentară se poate realiza din diferite materiale sau combinații de materiale, precum metal, zirconiu și ceramică. Vezi aici lista de prețuri.

Cât costă fațetele dentare Cluj

Fațetele dentare reprezintă lucrări protetice care oferă un aspect frumos zâmbetului. Sunt recomandate acelor pacienți care se confruntă cu modificări de formă, de spațiere, de colorare sau de suprafață ale dinților. Fațetele ceramice reprezintă cea mai estetică soluție atunci când vine vorba de tratarea aspectului inestetic al dinților. Află prețul fațetelor dentare aici.

Cât costă aparatul dentar Cluj

Prin intermediul unui tratament ortodontic cu aparat dentar diverse probleme dentare pot fi corectate, astfel încât tu să ai un zâmbet frumos și sănătos pe viață. Costurile aparatului dentar diferă în funcție de tipul acestuia, aparat dentar fix, aparat dentar mobil, aparat dentar metalic, aparat dentar de safir, aparat dentar ceramic, aparat dentar invizibil - Spark Aligner®, aparat de contenție. Consultă aici lista consultativă de prețuri.

Cât costă albirea dinților Cluj / Cât costă o albire dentară Cluj

Una dintre cele mai solicitate proceduri în clinica stomatologică din Cluj, Angelescu Dental Clinic, e reprezentată de albirea dentară. Pentru a nu pune în pericol structura dentară, albirea dentară trebuie făcută într-un mediu controlat, în cabinetul stomatologic sau cu produsele pe care medicul stomatolog le recomandă pacienților. În clinica stomatologică Angelescu Dental Clinic Cluj-Napoca utilizăm lampa profesională Zoom de la Philips, care folosește o lumină led pentru accelerarea procesului de albire, nu afectează smalțul dinților, fiind o metodă eficientă, cu rezultate spectaculoase.

Cât costă un detartraj dentar Cluj

Detartrajul dentar reprezintă cea mai bună soluție pentru menținerea unei igiene orale corecte. Detartrajul se realizează în combinație cu alte proceduri care fac parte din pachetul de igienizare orală, precum periajul profesional și AirFlow. Te invităm să consulți lista de prețuri aici.

Cât costă o igienizare dentară Cluj

Igienizarea dentară reprezintă o procedură esențială care trebuie să fie efectuată la fiecare 6 luni. La Angelescu Dental Clinic efectuăm mai multe tipuri de proceduri de igienizare, precum detartrajul și AirFlow-ul care fac parte din pachetul de igienizare orală. Te invităm să consulți lista de prețuri aici.

Cât costă o coroană dentară Cluj/ Cât costă o coroniță dentară Cluj

Coroana dentară poate înlocui cu succes un dinte și îi redă forma, funcția și aspectul natural. Coroana dentară se poate realiza din diferite materiale sau combinații de materiale, precum metal, zirconiu și ceramică. Vezi aici lista de prețuri.

Cât costă o extracție de dinte Cluj / Cât costă să scoți un dinte Cluj / Cât costă o extracție dentară Cluj

Prețul unei extracții poate varia în funcție de complexitatea manoperei și de situația clinică a pacientului - dinte cu o rădăcină (monoradicular), dinte cu mai multe rădăcini (pluriradicular), dinte erupt în totalitate. Pentru a afla cât costă o extracție dentară consultă lista de prețuri aici.

Cât costă o extracție măsea de minte Cluj / Cât costă extracția unei măsele Cluj / Cât costă o extracție de măsea Cluj

Prețul unei extracții poate varia în funcție de complexitatea manoperei și de situația clinică a pacientului � dinte cu o rădăcină (monoradicular), dinte cu mai multe rădăcini (pluriradicular), dinte erupt în totalitate. Pentru a afla cât costă o extracție dentară consultă lista de prețuri aici.

Cât costă o proteză dentară fixă Cluj/flexibilă/totală/permanentă/ Cât costă o placă dentară Cluj

Proteza dentară se mai numește popular și placă dentară. Aceasta reprezintă soluția pentru înlocuirea dinților lipsă. Poți alege din mai multe tipuri de proteze dentare, cum ar fi în funcție de numărul de dinți lipsă, materialele din care proteza este realizată, mecanisme de întreținere intraorală, proteze cu sisteme speciale de menținere sau cele care sunt ancorate pe implanturi dentare. Pentru a afla care este cea mai potrivită soluție pentru tine te invităm să îți faci o programare la clinica stomatologică Angelescu Dental Clinic și să discuți cu un specialist din cadrul echipei noastre. Lista orientativă de prețuri o poți consulta aici.

Locație

Unde trebuie să vin la cabinet / Clinică stomatologică Cluj Zorilor / Medic stomatolog Cluj

Adresa unde este clinica stomatologică Angelescu Dental Clinic din Cluj și unde trebuie să ajungi este: Cluj-Napoca, Str. Viilor, nr. 52b, etajul 2