Stomatologie Cluj
Stomatologia generală acoperă o gamă largă de opțiuni de tratament și proceduri pentru protejarea și menținerea sănătății orale. În acest sens, există tratamente stomatologice pentru a menține gingiile și dinții sănătoși și fără durere.

Stomatologie Cluj-Napoca
Vizitele regulate la medicul stomatolog sunt esențiale pentru a te asigura că dinții și gingiile tale rămân sănătoase. Cu toate acestea, se estimează că peste un sfert dintre adulții din România își vizitează dentistul doar atunci când apare o problemă. Mulți oameni sunt preocupați, de asemenea, de aspectul financiar al tratamentului stomatologic și al controalelor regulate.
Cu toate acestea, controalele dentare regulate sunt foarte importante și contează foarte mult pentru prevenirea unor probleme dentare încă din fază incipientă, pentru a evita agravarea lor. În continuare, vom discuta ce este stomatologia generală și de ce sunt atât de importante examinările de rutină de minim două ori pe an, în funcție de specificul fiecărui pacient.
Ce este stomatologia generală?
Stomatologia generală acoperă o gamă largă de opțiuni de tratament și proceduri pentru protejarea și menținerea sănătății orale. În acest sens, există tratamente stomatologice pentru a menține gingiile și dinții sănătoși și fără durere.
Serviciile oferite de medicul stomatolog, fundamentale pentru sănătatea ta orală, includ:
Examinări de rutină
O examinare de rutină reprezintă un prim-pas în crearea unui plan stomatologic personalizat. Aceste examinări permit medicului stomatolog să definească în mod clar ce tratament este necesar pentru a asigura sănătatea ta orală. Controlul stomatologic care este o examinare de rutină va oferi o inspecție amănunțită a țesuturilor gingivale și a stării dinților tăi. Identificarea oricăror probleme de sănătate orală, cum ar fi carii, boli gingivale sau necesitatea adoptării unui tratament ortodontic cu aparat dentar pot fi identificate cu succes în această fază.
O examinare de rutină poate identifica semnele timpurii ale oricăror nereguli și le poate trata înainte ca acestea să progreseze în continuare. Acest lucru este extrem de important, deoarece multe probleme de sănătate orală sunt tăcute, neobservate cu ochiul liber de către pacient și se pot agrava în timp.
Unele examinări de rutină nu vor implica doar examinarea făcută de către medicul stomatolog, ci se vor face și radiografii pentru a-ți evalua mai bine și mai în profunzime sănătatea orală. De asemenea, se va verifica poziționarea corectă a dinților și a maxilarului, modul în care dinții tăi se aliniază atunci când muști, pentru a verifica eventualele anomalii, inclusiv pierderea osoasă.
Este important de reținut că o examinare de rutină poate preveni complicațiile de sănătate orală.
Tratamente preventive
Tratamentele preventive au rolul a te ajuta să îți îngrijești dantura și să previi apariția altor probleme dentare. Pierderea dinților este cauzată de cele mai multe ori de carii și boli ale gingiilor, care pot fi prevenite. Aceste tratamente preventive sunt o serie de proceduri de igienă, precum periaj profesional, igienizare dentară și detartraj.
O curățare dentară profesională efectuată de medicul stomatolog în cabinet are scopul de a îndepărta placa și tartrul acumulate. Acumularea de placă bacteriană sau tartru este de obicei rezultatul unei igiene precare și afectează o mare parte din pacienți, mai devreme sau mai târziu. În cadrul acestor proceduri ți se vor arăta tehnici de periaj mai bune, sfaturi despre o periuță de dinți mai potrivită și cum să folosești ața dentară corect pentru a elimina resturile alimentare și placa bacteriană.
Tratamentul preventiv are succes numai atunci când pacientul colaborează eficient alături de medicul stomatolog.
Obturații dentare Cluj
Obturațiile dentare sau pur și simplu plombele sunt tratamente utilizate cu scopul de a restabili funcția, integritatea și morfologia structurii dentare lipsă. Obturațiile sunt folosite astfel pentru a reface structura dinților și a trata cu succes cariile dentare sau pentru a reîntregi structura dentară afectată de unele traumatisme externe.
Dinții cariați sunt predispuși la acumularea de bacterii și, dacă nu sunt tratați din timp, pot apărea complicații, cum ar fi infecții care duc la pierderea lor. Multe carii vor trece neobservate de către pacienți și nu vor prezenta simptome până în momentul în care devin foarte extinse. Medicul stomatolog este capabil să identifice chiar și cele mai timpurii semne ale cariilor și să le trateze înainte ca acestea să devină problematice.
În cele mai multe cazuri, o carie poate fi tratată și restaurată în aceeași zi în care este descoperită de medicul stomatolog. Tratamentul cu plombe este o procedură de rutină și nedureroasă, care durează de obicei între o jumătate de oră și două ore, în funcție de complexitatea cazului tău și gradul de estetică dentară de care este nevoie.
Cum ar trebui să am grijă de dinții mei după obturațiile dentare?
Odată ce o plombă dentară este plasată pe dintele tău, este important să iei anumite măsuri pentru a preveni formarea cariilor sub sau în jurul obturației sau la alți dinți. În esență, ar trebui să tratezi obturațiile dentare așa cum ai proceda cu dinții naturali. Periajul cu pastă de dinți cu fluor și folosirea aței dentare cel puțin o dată pe zi îți pot menține dinții, inclusiv obturațiile, puternici și sănătoși. Pentru a evita depunerea de placă bacteriană, încearcă să îți periezi dinții de minim două ori pe zi.
O dietă bine echilibrată și limitarea consumului de alimente și băuturi dulci pot preveni cariile dentare ulterioare.
Cu obturațiile dentare poți să mănânci și să mesteci în mod normal. Cu toate acestea, este o idee bună să eviți sau să limitezi alimentele greu de mestecat (de exemplu, bomboane foarte tari), deoarece acestea îți pot afecta atât obturațiile dentare, cât și dinții naturali. Evită să muști obiecte dure, cum ar fi unghiile, capacele de sticle și pixurile. Lichidele precum cafeaua, ceaiul și vinul roșu trebuie evitate pe cât posibil, deoarece ți-ar putea păta atât dinții naturali, cât și obturațiile.
Ai grijă de dinții tăi și haide la examinările de rutină în mod regulat. Solicită tratamentul de curățare profesional de două ori pe an. Nu uitați să îți cureți, pe lângă dinți, și:
- Gingiile;
- Limba;
- Cerul gurii.
Tarife
Vezi mai jos tarifele noastre de referință. Planul de tratament personalizat va putea fi realizat după o consultație amănunțită, prin urmare îți sugerăm să consulți specialiștii Angelescu Dental Clinic.
Ai întrebări despre tarifele noastre?
Sună-ne la numarul afișat mai jos sau apasă butonul pentru a intra în apel direct cu noi.
Articole recente
Citește aici cele mai recente articole de pe blogul nostru.

Fatete dentare sau obturatii din compozit

Albirea profesională a dinților

Diga
