Cazul 2 - Tratamentul dizarmoniei dento-maxilare cu înghesuire cu ajutorul a 4 extracții de premolari

MIJLOACE TERAPEUTICE: APARAT ORTODONTIC FIX METALIC BIMAXILAR.

Pacientul în vârsta de 12 de ani se prezintă in clinica noastră pentru corectarea înghesuirilor dentare datorate discrepanței dintre lățimea dinților pemanenți și volumul de os disponibil la nivelul arcadelor dentare (dizarmoniei dento-maxilare).

DIAGNOSTIC

În urma examenului clinic și radiologic s-au constatat urmatoarele probleme:

1. Dizarmonie dento-maxilară cu inghesuire bimaxilară.
2. Ocluzie incrucisată anterioara.
3. Laterodevierea liniei interincisive inferioare spre dreapta cu 1,5 mm.
4. Facies dolicocefalic cu un etaj facial inferior mărit.

No items found.

OBIECTIVE

Obiectivul tratamentului ortodontic este de a crea spațiu pe arcada pentru corectarea înghesuirilor dentare cu poziționarea dinților din zona frontala intr-o poziție de echilibru fața de musculatura feței, astfel încât închiderea buzelor sa se realizeze în mod firesc si relaxat, fără a crește tonusul muscular.. Pentru a îndeplini aceste criterii s-a decis extracția a patru premolari, câte unul de pe fiecare arcadă.

No items found.

TRATAMENT

Pentru rezolvarea problemelor amintite mai sus s-a aplicat un aparat ortodontic fix metalic pe ambele arcade, cu care s-a realizat alinierea corectă a dinților și stabilirea unor rapoarte de ocluzie neutrale la nivel canin și molar. Spațiile rezultate în urma extracțiilor dentare s-au folosit atât pentru corectarea înghesuirilor dentare, dar și pentru corectarea biprotruziei dinților din zona frontală, care sa permită o închidere relaxata a buzelor si favorizarea unei respirații nazale.

FINAL

Tratamentul a avut o durată de aproximativ doi ani. După indepărtarea aparatului, menținerea rezultatelor obținute s-a realizat cu ajutorul a două contenții fixe colate in spatele dinților din zona frontală și o plăcuță mobilizabilă în timpul nopții.

Programează-te la
Sună-ne acum
0746229968
Sau
Cumpletează formularul de contact
Prin trimiterea acestei solicitări sunteți de acord cu Politica noastră de confidențialitate.
Mulțumesc! Trimiterea dvs. a fost primită!
Hopa! A apărut o eroare la trimiterea formularului.