Detartraj & Airflow Cluj

Detartrajul dentar este cel mai eficient tip de curățare dentară, care ajunge sub linia gingiei pentru a îndepărta acumularea plăcii. Detartrajul dentar este efectuat pentru a ajuta pacienții care au acumulare excesivă de placă.

Detartraj Cluj

Având în vedere că în ziua de astăzi o mare parte dintre dinți se pierd mai degrabă din cauza bolilor gingivale, decât din cauza cariilor, tratamentele regulate de igienizare dentară sunt esențiale pentru a îți menține gingiile și dinții sănătoși. Vizitele regulate la medicul stomatolog, de aproximativ două ori pe an, pentru efectuarea procedurilor de igienizare dentară îți vor îmbunătăți considerabil aspectul dinților și sănătatea orală. 

Angelescu Dental Clinic din Cluj-Napoca îți oferă o gamă largă de servicii de igienizare dentară, inclusiv detartraj dentar, terapie airflow și periaj profesional, care au ca scop îndepărtarea petelor, a depunerilor de tartru și placă bacteriană, redându-ți strălucirea dinților.

Ce este detartrajul cu ultrasunete?

Detartrajul dentar este cel mai eficient tip de curățare dentară, care ajunge sub linia gingiei pentru a îndepărta acumularea plăcii. Detartrajul dentar este efectuat pentru a ajuta pacienții care au acumulare excesivă de placă. În timp ce o igienizare standard se adresează suprafeței dintelui, procedura de detartraj are scopul de a curăța în profunzime, eliminând tartrul acumulat. 

Toți pacienții experimentează o formă de acumulare a plăcii bacteriene, mai devreme sau mai târziu. Saliva, bacteriile și proteinele din cavitatea bucală formează un strat subțire care îți acoperă dinții în permanență. Când mănânci, particulele mici, acizii și zaharurile din alimente se lipesc de acest biofilm, creând o acumulare pe dinți cunoscută sub numele de placă. Bacteriile care trăiesc în această placă pot provoca boli ale gingiilor și carii dentare. 

Când un pacient are gingii sănătoase, țesutul acestora stă strâns în jurul dintelui și ține placa afară. Cu toate acestea, dacă o boală gingivală începe să se formeze, acest țesut se va slăbi. Odată cu avansarea bolii gingivale, vei observa că țesutul gingiilor se va slăbi și nu va mai sta strâns în jurul dintelui. În acest caz, linia gingiilor se poate umple cu placă, provocând simptome precum respirația urât mirositoare.

În acest caz, medicul stomatolog îți va recomanda un detartraj cu ultrasunete pentru a îndepărta placa de sub linia gingiilor, care va ajuta la tratarea bolilor gingivale și protejarea dinților.

Detartraj dentar – etape

Detartrajul dentar presupune îndepărtarea depunerilor de tartru de pe suprafața dinților, cu ajutorul unui aparat pe bază de ultrasunete. În același timp, se aplică jetul de apă care previne supraîncălzirea și lezarea dinților. 

Detartrajul dentar este inclus în procesul de igienizare dentară, care cuprinde procedura de airflow și cea de periaj profesional. 

Airflow dentar

Este o procedură care îndepărtează un strat de bacterii (biofilmul subgingival și supragingival), principala cauză a cariilor dentare, gingivitei, parodontitei și a altor boli gingivale. Curățarea este una minuțioasă și are ca scop lustruirea dinților, chiar și în zonele care sunt greu accesibile (zonele interdentare). De asemenea, airflow-ul îndepărtează petele de pe suprafața dentară, create de unele alimente și băuturi. La fel ca detartrajul, această procedură este una nedureroasă. 

Periaj profesional

Medicul stomatolog îți va lustrui dinții cu un instrument de periaj electric și pastă de dinți. După lustruirea dinților, medicul stomatolog va efectua și curățarea interdentară, pentru a ajunge în locurile greu accesibile. Această procedură îndepărtează particulele de alimente dintre dinți și ajută la prevenirea formării ulterioare a plăcii dentare și a gingivitei. Apoi, se va folosi un tratament cu fluor pentru a-ți proteja dinții de carii.

Beneficii detartraj dentar cu ultrasunete

Procedura de curățare dentară profesională este o modalitate foarte eficientă pentru a-ți menține dinții și gingiile sănătoase. Vezi mai jos cinci beneficii ale efectuării unui detartraj în mod regulat (o dată la 6 luni de zile).

Te vei bucura de dinți mai curați și mai strălucitori

În timp, placa se poate acumula pe dinții tăi și această substanță va deveni tare și gălbuie. Detartrajul îndepărtează orice tartru întărit înainte ca dinții să fie lustruiți și periați profesional, eliminându-se petele de suprafață și colorațiile. 

Vei avea o sănătate mai bună a gingiilor

Tartrul conține bacterii care cauzează infecții, iar îndepărtarea regulată a acestuia reduce riscul de apariție a bolii gingiilor.

Te vei bucura de o respirație proaspătă

După ce ți-au fost curățați dinții profesional, vei simți o senzație foarte plăcută de prospețime la nivelul cavității bucale.

Îți vei proteja sănătatea dentară

Bolile gingivale reprezintă o problemă cu care se confruntă mulți pacienți. Detartrajul și curățarea profesională reduc riscul apariției acestor afecțiuni.

Îngrijirea preventivă este mai ieftină

Este mult mai ieftin să previi afecțiunile dentare decât să le tratezi, iar controlul regulat la medicul stomatolog și sesiunile de igienă dentară ajută la reducerea problemelor dentare.

Cât costă detartrajul dentar / Detartraj dentar Cluj preț

Prețul unui detartraj dentar și a altor proceduri de curățare profesională a dinților poate fi consultat cu ușurință aici.

Cât durează detartrajul dentar

În general, procesul de detartraj dentar este finalizat într-o singură programare la medicul stomatolog. Această procedură poate dura până la o oră, în funcție de nivelul de tartru acumulat.

Cât de des se recomandă detartrajul dentar

Formarea plăcii pe dinți este un proces continuu. Dacă placa bacteriană nu este îndepărtată prin periaj, poate începe să se mineralizeze în tartru pe suprafața dentară. Procedura de detartraj ar trebui să fie una periodică, la fiecare 6 luni.

Detartrajul dentar doare?

Nu, procedura de detartraj dentar nu este una dureroasă. Este posibil să experimentezi o mică sensibilitate la finalizarea procesului, dar aceasta va dispărea în câteva ore.

Dinții devin mai sensibili după efectuarea detartrajului?

S-ar putea să simți o sensibilitate ușoară după procedura de detartraj dentar. Medicul stomatolog îți poate sugera o pastă de pentru dinți sensibili, pentru a ajuta la ameliorarea acestui disconfort. Este recomandat să folosești apă dentară pentru gingii sensibile, pentru a ajuta la menținerea curată a acestora. Este esențial să practici proceduri adecvate de periaj și să folosești ață dentară după fiecare masă, pentru a împiedica formarea plăcii în aceleași zone.

Dacă medicul stomatolog îți indică faptul că ai nevoie de o curățare dentară în profunzime, nu ezita să programezi o întâlnire la cabinet. Rezultatul va fi un zâmbet proaspăt și strălucitor de care te vei bucura cu siguranță.

Programează-te la
Sună-ne acum
0746229968
Sau
Cumpletează formularul de contact
Prin trimiterea acestei solicitări sunteți de acord cu Politica noastră de confidențialitate.
Mulțumesc! Trimiterea dvs. a fost primită!
Hopa! A apărut o eroare la trimiterea formularului.

Tarife

Vezi mai jos tarifele noastre de referință. Planul de tratament personalizat va putea fi realizat după o consultație amănunțită, prin urmare îți sugerăm să consulți specialiștii Angelescu Dental Clinic.

Detartraj+air flow+periaj
300
Detartraj+periaj profesional
250
Airflow
150

Ai întrebări despre tarifele noastre?

Sună-ne la numarul afișat mai jos sau apasă butonul pentru a intra în apel direct cu noi.

Blog

Articole recente

Citește aici cele mai recente articole de pe blogul nostru.

Fatete dentare sau obturatii din compozit

Obturatiile dentare pot fi soluția pentru o gama larga de probleme dentare, cum ar fi cariile, fracturile dentare, eroziunile de smalț, discromiile (schimbarea culorii dintelui), închiderea diastemelor (strunga) și a tremelor, refacerea punctelor de contact sau schimbarea formei coroanelor dentare.