Miniimplantul ortodontic Cluj

Miniimplanturile ortodontice, cunoscute și sub denumirea de mini șuruburi ortodontice sau dispozitive de ancorare temporară (TAD) sunt una dintre cele mai recente inovații în ortodonție, ajutându-te să îți îndrepți dinții într-un mod eficient și confortabil.

Miniimplanturile ortodontice, cunoscute și sub denumirea de mini șuruburi ortodontice sau dispozitive de ancorare temporară (TAD) sunt una dintre cele mai recente inovații în ortodonție, ajutându-te să îți îndrepți dinții într-un mod eficient și confortabil.

Indiferent dacă dorești să îți îndrepți dinții poziționați strâmb sau suprapuși sau să corectezi problemele de mușcătură, miniimplantul ortodontic joacă un rol important în procesul de îndreptare a dinților. 

Miniimplantul ortodontic a fost introdus la începutul secolului al XXI-lea, ca un mijloc de control a mișcărilor dinților, în timpul tratamentului ortodontic. Miniimplanturile ortodontice sunt folosite de către medicii ortodonți din întreaga lume pentru a corecta problemele mușcăturii care altfel ar necesita intervenții mai complexe.

La clinica Angelescu Dental din Cluj-Napoca medicii noștri ortodonți au pregătirea și experiența necesară pentru realizarea tehnicilor de miniimplant ortodontic. Te gândești să urmezi un tratament ortodontic? Fă-ți acum o programare la cabinetul stomatologic și adresează medicilor noștri întrebările la care ai dori să primești răspuns.

Ce este miniimplantul ortodontic?

Este asemeni un șurub personalizat, realizat din aliaj de titan de dimensiuni foarte mici (1,5 – 2 mm lățime), care acționează ca un punct de ancorare în maxilar. Miniimplanturile sunt adesea plasate la nivelul gingiilor, dar pot fi amplasate și în cerul gurii. Acestea sunt apoi conectate la un aparat dentar fix pentru a ajuta la mișcarea dinților în poziția corectă.

De ce este nevoie de un miniimplant ortodontic?

Pentru a deplasa dinții poziționați greșit, ceilalți dinți din jur oferă de obicei un suport stabil pentru forța aplicată de aparatul dentar. Însă, nu întotdeauna este posibil să ne ajutăm de ceilalți dinți și uneori forța exercitată poate determina mișcarea incorectă a dinților. În astfel de cazuri, un miniimplant ortodontic va fi folosit ca o ancoră pentru a te ajuta să îți îndrepți dinții și să ai în final o mușcătură corectă.

Cum va fi plasat un miniimplant ortodontic?

 • Un miniimplant ortodontic poate fi plasat în orice moment în timpul tratamentului tău ortodontic.
 • Se utilizează un anestezic local pentru a amorți gingia. 
 • Se realizează o incizie foarte mică în maxilar pentru a introduce miniimplantul ortodontic.
 • Este posibil să simți o ușoară senzație de presiune pe măsură ce se realizează tehnica de miniimplant. Această senzație dispare rapid.
 • Miniimplantul ortodontic poate fi atașat la aparatul dentar fie imediat, fie la o vizită ulterioară, pentru a începe mișcarea dinților.

Cât timp va fi miniimplantul ortodontic în cavitatea bucală?

Miniimplantul ortodontic stă de obicei în poziție timp de câteva luni, în timp ce dinții tăi sunt mutați în poziția corectă. Odată ce mișcarea dinților este completă, miniimplantul ortodontic va fi scos.

Cum se scoate miniimplantul ortodontic?

Foarte simplu. Gingia și osul de dedesubt se vor vindeca complet în câteva zile, fără disconfort.

Miniimplantul ortodontic doare?

Este posibil să ai o senzație ușoară de presiune pe măsură ce se realizează procedura de miniimplant ortodontic. Odată ce amorțeala dispare, este posibil să simți un oarecare disconfort în primele 24 de ore. Miniimplantul ortodontic este îndepărtat cu ușurință atunci când acesta nu mai este necesar în tratamentul ortodontic. 

Miniimplant ortodontic avantaje

Indiferent dacă dorești să îți îndrepți dinții poziționați incorect, dinții suprapuși sau să corectezi problemele de mușcătură, miniimplantul ortodontic joacă un rol-cheie în procesul de îndreptare a dinților.

 • Miniimplantul ortodontic este un instrument ortodontic puternic, folosit ca punct de ancorare pentru a muta dinții în poziția corectă.
 • Poate fi plasat oriunde în cavitatea bucală.
 • Potrivit pentru adulți și copii.
 • Miniimplanturile dentare sunt folosite pentru a îndrepta dinții, pentru a închide golurile și pentru a rezolva problemele de mușcătură.
 • Odată ce un miniimplant este instalat, probabil că abia îl vei observa.
 • Procedura de miniimplant ortodontic se realizează sub anestezie locală, iar tu nu vei simți durere, iar după ce anestezia dispare este posibil să ai doar un disconfort minor.
 • Când nu mai este nevoie de acest tratament, miniimplantul ortodontic se poate îndepărta cu ușurință.
 • Miniimplanturile ortodontice sunt ușor de curățat cu o periuță de dinți mică.
 • Miniimplanturile ortodontice reprezintă o alternativă foarte discretă la acoperirea ortodontică a capului, care este de asemenea o metodă ortodontică folosită pentru ancorare. 

Igiena orală cu miniimplant ortodontic

Trebuie să ai grijă de igiena dentară în momentul în care ai aparat dentar și, implicit, cand ai miniimplant ortodontic. Pentru o curățare ușoară a miniimplantului ortodontic este recomandat să folosești o periuță de dinți mică, înmuiată în apă de gură. De asemenea, evită utilizarea unei periuțe de dinți electrice pe miniimplantul ortodontic în sine.

Miniimplant aparat dentar/Implant ortodontic preț

Consultă aici lista de prețuri.

De ce să alegi clinica stomatologică Angelescu Dental Clinic din Cluj-Napoca?

Miniimplanturile dentare necesită îngrijire, atenție și planificare dacă dorești să te bucuri de cele mai bune rezultate.

Situată în cartierul Zorilor din Cluj-Napoca, clinica noastră stomatologică este concepută să ofere o abordare personalizată a stomatologiei și să întâmpine toți pacienții într-un mediu profesional, plăcut și familiar.

Dacă ai dinți poziționați incorect sau suprapuși, nu ar trebui să faci compromisuri cu sănătatea ta dentară. Găsirea celei mai bune soluții poate părea complicat, dar medicii noștri cu experiență și specializați în fiecare domeniu al stomatologiei, împreună cu Dr. David Angelescu - medic primar în ortodonție și ortopedie dentofacială, te vor ajuta să înțelegi avantajele și dezavantajele fiecărei soluții de îndreptare a dinților, astfel încât să îți poți restabili zâmbetul într-un mod cât mai benefic și mai convenabil pentru tine.

Programează-te la
Sună-ne acum
0746229968
Sau
Cumpletează formularul de contact
Prin trimiterea acestei solicitări sunteți de acord cu Politica noastră de confidențialitate.
Mulțumesc! Trimiterea dvs. a fost primită!
Hopa! A apărut o eroare la trimiterea formularului.

Tarife

Vezi mai jos tarifele noastre de referință. Planul de tratament personalizat va putea fi realizat după o consultație amănunțită, prin urmare îți sugerăm să consulți specialiștii Angelescu Dental Clinic.

Miniimplant ortodontic
500

Ai întrebări despre tarifele noastre?

Sună-ne la numarul afișat mai jos sau apasă butonul pentru a intra în apel direct cu noi.