Aparat dentar invizibil Cluj

Dinții drepți și un zâmbet revitalizat sunt acum posibili fără să mai apelăm la sârme și brackeți din metal. Brackeții invizibili oferă o alternativă estetică și abia vizibilă la aparatele dentare convenționale din metal și sporesc stima de sine și încrederea în aspectul fizic.

Aparat dentar invizibil Cluj

Dinții drepți și un zâmbet revitalizat sunt acum posibili fără să mai apelăm la sârme și brackeți din metal. Brackeții invizibili oferă o alternativă estetică și abia vizibilă la aparatele dentare convenționale din metal și sporesc stima de sine și încrederea în aspectul fizic.

Ce este un aparat dentar invizibil?

În timp ce aparatul dentar invizibil poate să nu fie potrivit pentru anumite cazuri ortodontice sau probleme complexe ale mușcăturii care sunt mai bine abordate de ortodonția tradițională, aparatele dentare invizibile pot fi folosite pentru a trata următoarele afecțiuni:

 • Dinții prea înghesuiți sau larg distanțați;
 • Mușcătura (ocluzia) adâncă;
 • Mușcătura deschisă;
 • Mușcătura încrucișată sau inversă.

Brackeții invizibili sunt concepuți atât pentru adulți, cât și pentru adolescenții mai mari, care nu mai au dinții temporari (de lapte). Copiii și adolescenții care se confruntă cu probleme ortodontice va fi posibil să aibă nevoie de brackeți metalici. Cu toate acestea, medicul ortodont va determina în funcție de vârsta și particularitățile tale dacă ești un candidat bun pentru aparatul dentar invizibil.

Tipurile de aparate dentare invizibile includ aparatul dentar ceramic sau din safir, aparatul dentar invizibil lingual și aliniatoarele transparente - una dintre aceste inovații în domeniul ortodonției este reprezentată de Spark Aligner. Aparatul dentar ceramic sau safir este asemănător aparatelor dentare din metal, cu excepția faptului că folosesc brackeți de culoarea dinților (și uneori fire de culoarea dinților) pentru a îndrepta dinții. În general, nu se pătează, iar brackeții din ceramică de culoarea dintelui „se amestecă” cu dinții tăi, făcându-i mai puțin vizibili decât metalul, dar nu la fel de „invizibili” ca în cazul aparatelor dentare linguale sau a aliniatoarelor transparente. Aparatul dentar lingual se aplică doar pe partea linguală (inferioară) a dinților, practic acesta nu este vizibil din exterior. Aparatul dentar lingual este capabil să corecteze problemele ortodontice aproape la fel de bine ca aparatele dentare tradiționale.

Aparatele dentare transparente necesită un timp mai lung de tratament, deoarece medicul ortodont poate să decidă că este nevoie să aplice o forță mai lentă și mai graduală pentru a se asigura de capacitățile de rezistență ale brackeților transparenți, pentru ca aceștia să nu fie suprasolicitați.

Ce este aparatul dentar Spark Aligner?

Ultima inovație în domeniul ortodontic este reprezentă de aliniatoarele transparente Spark. Aparatele Spark Aligner reprezintă următoarea generație de tratamente ortodontice pe bază de gutiere transparente. Bazându-se pe avantajele tehnologiei Clear Aligner, gutierele Spark oferă cele mai bune rezultate în problemele ortodontice ale pacienților de pretutindeni, materialele din care sunt confecționate făcând gutierele Spark ultra-transparente, confortabile și eficiente. 

După cum am mai menționat, aliniatoarele transparente de la Spark sunt alcătuite dintr-un set de gutiere fabricate din materiale brevetate, inovatoare și asigură un contact foarte bun cu suprafața dinților. Spark Aligner te poate ajuta să ai dinții îndreptați fără bătaia de cap a unui aparat dentar clasic cu brackeți și fire. Aceste materiale fac ca aliniatoarele transparente să fie extrem de confortabile, transparente și cu o rezistență mare la pete. Cu un design țintit, Spark Aligner poate avea ca rezultat o mișcare mai eficientă și mai rapidă a dinților.

Cum trebuie purtat Spark Aligner?

Pe tot parcursul tratamentului ortodontic cu Spark Aligner, medicul ortodont îți va oferi îndrumare și sprijin. Mai jos ai câteva sfaturi pentru a ne asigura că obții cele mai bune rezultate prin purtarea gutierelor de aliniere Spark.

 • Scoate alignerele Spark înainte de a mânca sau de a bea;
 • Spălă-ți dinții după masă, înainte de a pune la loc alignerele;
 • Poartă alignerele timp de 20-22 de ore pe zi;
 • Curăță alignerele cu o periuță de dinți ultra soft și cu apă călduță.

Avantaje și dezavantaje Spark Aligner

Aliniatoarele transparente fac un pas mai departe în evoluția domeniului ortodontic, făcând tratamentul practic invizibil. Această alternativă are avantajele și dezavantajele ei.

Avantaje

 • Alignerele sunt concepute și personalizate pentru fiecare pacient în parte;
 • Îndreaptă dinții foarte eficient și rapid;
 • Igiena orală poate fi una excelentă în cazul alignerelor Spark, deoarece gutierele pot fi îndepărtate în timpul mesei. După ce ai terminat de mâncat, trebuie să îți cureți dinții și să reaplici alignerele;
 • Spui adio restricțiilor alimentare care se impun în cazul aparatelor dentare clasice;
 • Eficiență – sistemul de aliniatoare invizibile Spark Aligner a câștigat încrederea medicilor ortodonți și pacienților din întreaga lume;
 • Confort – gutierele se pliază foarte bine pe dinții tăi și sunt foarte comode, fiind realizate cu margini lustruite care oferă o experiență de tratament mai confortabilă și nu provoacă leziuni la nivelul mucoasei bucale;
 • Materiale inovatoare – tehnologia TruGEN™ Spark proiectează alignerele astfel încât să existe pete minime de aliniere pe gutiere;
 • Vizite mai rare la medicul ortodont, decât în cazul aparatelor dentare clasice.

Dezavantaje

 • Fiind o inovație în ortodonție și reprezentând o soluție comodă și foarte estetică, alignerele Spark au un preț mai ridicat decât aparatele dentare clasice;
 • Vei avea nevoie de mai multe gutiere pe parcursul tratamentului ortodontic, odată cu deplasarea dinților tăi în poziție corectă.

Procesul de tratament cu Spark Aligner

Fiecare călătorie ortodontică începe cu un examen ortodontic amănunțit. Dr. David Angelescu va evalua cerințele tale ortodontice specifice pentru a determina dacă ești un candidat potrivit pentru tratamentul cu gutierele transparente de la Spark. Va fi efectuată o scanare digitală a dinților tăi. Cu această scanare, Dr. Angelescu va crea un plan de tratament digital care este adaptat nevoilor tale ortodontice. Odată ce dr. Angelescu va aproba planul de tratament, gutierele Spark vor fi realizate pentru tine și vei putea începe tratamentul imediat ce acestea vor fi gata.

Vei primi o serie de gutiere de purtat cel puțin 22 de ore pe zi. Pe măsură ce vei schimba gutierele, dinții tăi se vor muta treptat în poziția lor corectă, creându-ți un zâmbet nou și frumos, dinți aliniați și o mușcătură corectă. Gutierele Spark trebuie purtate cum îți va prescrie Dr. Angelescu, pentru a obține cele mai bune rezultate posibile.

Programează-te la
Sună-ne acum
0746229968
Sau
Cumpletează formularul de contact
Prin trimiterea acestei solicitări sunteți de acord cu Politica noastră de confidențialitate.
Mulțumesc! Trimiterea dvs. a fost primită!
Hopa! A apărut o eroare la trimiterea formularului.

Tarife

Vezi mai jos tarifele noastre de referință. Planul de tratament personalizat va putea fi realizat după o consultație amănunțită, prin urmare îți sugerăm să consulți specialiștii Angelescu Dental Clinic.

Spark Aligner 10 + 1 Refinement gratuit valabil 5 ani arcada / ambele arcade
5000/7500
Spark Aligner 20 + 2 Refinement gratuite valabile 5 ani arcadă / ambele arcade
10000/15000
Spark Aligner Advanced + Refinement nelimitat gratuit valabil 5 ani arcada/ ambele arcade
15000/20000

Ai întrebări despre tarifele noastre?

Sună-ne la numarul afișat mai jos sau apasă butonul pentru a intra în apel direct cu noi.