Aparat dentar ceramic safir Cluj
Aparatul dentar din ceramică reprezintă pentru pacienți o modalitate excelentă de a-și alinia dinții și de a obține zâmbetul pe care și l-au dorit întotdeauna. Brackeții ceramici au o culoare similară cu dinții de care sunt atașați și este posibilă chiar și folosirea unui arc (fir) alb, de culoarea dinților pentru a contopi și mai mult aparatul dentar cu dantura pacientului.
.jpg)
Aparat dentar ceramic Cluj
Cu toții dintre noi ne-am dori să putem zâmbi fără rețineri, având dinți perfect drepți și frumoși. Când vine vorba de tratamentele ortodontice, au trecut acele perioade în care singura modalitate de a-ți îndrepta zâmbetul era un aparat dentar de metal fixat pe dinți. Astăzi, materialele și tehnicile noi și revoluționare pot obține rezultate excelente, dar într-un mod mult mai estetic, mai subtil și mai frumos.
Aparatul dentar din ceramică reprezintă pentru pacienți o modalitate excelentă de a-și alinia dinții și de a obține zâmbetul pe care și l-au dorit întotdeauna. Brackeții ceramici au o culoare similară cu dinții de care sunt atașați și este posibilă chiar și folosirea unui arc (fir) alb, de culoarea dinților pentru a contopi și mai mult aparatul dentar cu dantura pacientului.
În timp, aparatul dentar ceramic va alinia dinții în poziția corectă. Dinții aliniați corect sunt mai ușor de curățat, așa că odată ce tratamentul ortodontic este finalizat, vei constata că este mult mai ușor să menții o sănătate orală excelentă.
Dacă te gândești să îți îndrepți dinții, dar nu ești sigur care dintre tratamentele noastre ortodontice este potrivit pentru tine, ia legătura cu echipa noastră prietenoasă de la Angelescu Dental Clinic din Cluj-Napoca pentru a rezerva o programare. Medicul nostru primar, specialist în ortodonție și ortopedie dento-facială David Angelescu, cu o experiență de peste 15 ani va putea să îți evalueze complet dinții pentru a-ți face o recomandare care să ți se potrivească, precum și pentru a răspunde la orice întrebări pe care le-ai putea avea.
Ce este aparatul dentar ceramic?
Aparatul dentar ceramic este similar cu aparatul dentar din metal, dar este format din brackeți ceramici albi sau de culoarea dintelui, față de aparatul dentar din metal care are brackeții metalici.
Mulți oameni optează pentru aparatul dentar din ceramică, deoarece acesta este mai puțin vizibil pe dinți decât aparatul dentar din metal.
Cine este un candidat bun pentru aparatul dentar ceramic?
Aparatul dentar ceramic este recomandat cu preponderență acelor pacienți care au dantura permanentă instalată. Acest lucru asigură o corecție rapidă a problemelor de aliniere a dinților și șanse mai mici de fractură a brackeților din cauza tensiunii de mișcare a dinților.
Brackeții ceramici sunt o alegere bună dacă dorești ca aparatul dentar să fie unul subtil. Deoarece sunt de obicei de culoarea dinților sau albi, brackeții ceramici sunt mai puțin vizibili. Acest lucru face din aparatul ceramic unul ideal pentru a-ți îndrepta dinții, mai ales dacă nu vrei să atragi atenția asupra ta.
Tratamentul ortodontic cu aparat dentar ceramic

Atunci când pacienții decid să continue cu aparatul dentar ceramic, la cabinetul ortodontic Angelescu Dental Clinic din Cluj-Napoca vor în cele mai bune mâini. Medicul specialist ortodont va atașa cu atenție brackeții ceramici pe partea din față a fiecărui dinte pe arcada care urmează să fie îndreptată (arcada superioară, inferioară sau ambele arcade, după caz).
Brackeții ceramici vor fi albi sau de culoarea dintelui. Un fir subțire (arcul) este apoi folosit pentru a conecta fiecare bracket, care este de obicei alb sau de culoarea dintelui. În cele din urmă, firul este atașat de brackeți folosind elastice mici, cunoscute sub numele de ligaturi, care sunt de obicei de aceeași culoare ca și brackeții.
Acest sistem este conceput pentru a aplica presiune treptată asupra dinților tăi, ghidându-i în poziția dorită. Va trebui să îți programezi vizite regulate la medicul specialist ortodont la fiecare 6 – 10 săptămâni, astfel încât progresul tău să poată fi verificat și firele ajustate după cum este necesar. Durata totală a tratamentului este de obicei în jur de 18-24 de luni, dar aceasta variază între pacienți.
În timp ce porți aparatul dentar ceramic este esențial să menții cel mai bun nivel de igienă orală, pentru a te asigura că nu se formează carii dentare pe termen lung.
Avantajele aparatului dentar ceramic
- Mai puțin vizibil – brackeții ceramici pot fi de culoarea dinților pacientului;
- Culoarea brackeților poate fi personalizată, pentru a se potrivi cu dinții tăi;
- Firele arcuite care conectează brackeții sunt disponibile în nuanțe mai puțin evidente, cum ar fi albul. Acest lucru face ca aparatul dentar ceramic să fie mult mai puțin vizibil decât cel metalic;
- Mai puțin alergenic – aparatul dentar ceramic nu provoacă leziuni la nivelul mucoasei din cavitatea bucală;
- Acumulare mai mică de placă – unele studii arată că pacienții care au purtat aparat dentar ceramic au acumulat mai puțină placă pe termen lung pe dinți și brackeți decât cei care aveau aparat dentar metalic. Placa este o peliculă care se acumulează pe dinții tăi și conține bacterii;
- Potrivit pentru teste imagistice – brackeții metalici pot interfera cu scanările RMN; Aparatul dentar ceramic este mai sigur pentru investigații RMN;
- Costuri mai mici – aparatul dentar ceramic presupune costuri mai mici decât în cazul aparatului dentar din safir;
- Eficiență ridicată – aparatul dentar ceramic poate fi folosit cu succes chiar și în cele mai complexe cazuri ortodontice.
Dezavantajele aparatului dentar ceramic
- Brackeții se pot colora - brackeții ceramici fiind albi se pot păta mai ușor atunci când vin în contact cu alimente precum vinul roșu, cafeaua, tutunul etc. Pentru a menține brackeții curați și albi, ar fi indicat să îți periezi dinții și aparatul după fiecare masă;
- Mai puțin durabil în cazul practicării sporturilor de contact - brackeții ceramici se pot ciobi sau rupe, dacă practici în mod regulat sporturi de contact. Indiferent de tipul de aparat dentar pe care îl porți, folosește o protecție dentară atunci când faci sport de contact;
- Aparatul dentar ceramic este mai costisitor decât aparatul dentar din metal.
Diferența dintre aparatul dentar ceramic și cel din safir
În ceea ce privește estetica dentară, ambele aparate arată foarte bine pe dinți, deoarece brackeții preiau nuanța dinților pacienților.
Diferența din aparatul dentar ceramic și cel din safir este dată de:
- Materialul din care sunt realizați brackeții – ceramică în cazul aparatului dentar ceramic, respectiv safir în cazul aparatului dentar din safir;
- Brackeții – brackeții din safir nu își schimbă culoarea sau forma în urma unor factori externi.
Diferența dintre aparatul dentar ceramic și cel metalic
Aparatul dentar ceramic este la fel de eficient ca și cel din metal.
Cea mai mare diferență între cele două este dată de materialele din care sunt realizați brackeții:
- Metal – în cazul aparatului dentar metalic;
- Ceramică dentară de înaltă calitate – în cazul aparatului dentar ceramic.
În ceea ce privește aspectul estetic, aparatul dentar ceramic poate fi personalizat în funcție de culoarea dinților pacientului și se poate contopi foarte bine cu dinții tăi. În schimb, aparatul dentar metalic este vizibil pe dinți.
Perioada de tratament poate fi mai lungă uneori în cazul purtării unui aparat dentar ceramic, dar acest lucru este în funcție de specificul fiecărui pacient.
În cazul persoanelor care practică sporturi de contact, aparatul dentar ceramic nu este recomandat, din cauza faptului că brackeții s-ar putea fractura.
Prețul aparatului dentar din ceramică este mai ridicat decât cel al aparatului dentar metalic.
Igiena orală cu aparat dentar ceramic
Ar trebui să te speli pe dinți după fiecare masă, pentru a îndepărta resturile alimentare care au rămas blocate între dinți și aparatul dentar ceramic. Acest lucru va reduce acumularea de bacterii și va preveni formarea plăcii și a cariilor dentare. De asemenea, folosește ață dentară.
Brackeții aparatului dentar ceramic sunt albi sau de culoarea dinților tăi. În acest caz este important să eviți alimentele care pot provoca pătarea brackeților. Alimentele foarte pigmentate, cum ar fi murele, sfecla roșie, orice pe bază de roșii, vin roșu, cafea cresc riscul de pătare sau decolorare a brackeților ceramici.
Dacă ai consumat astfel de alimente, clătește cavitatea bucală cu apă și periază-ți dinții cât poți de repede. Realizează periajul dentar ca de obicei, asigurându-te că nu aplici o presiune prea mare pe dinți și pe brackeți.
Aparat dentar ceramic Cluj preț
Consultă cu ușurință aici lista de prețuri.
Ce este aparatul dentar din safir?
În zilele noastre, pacienții adulți sunt foarte preocupați atât de funcționalitatea și eficiența unui aparat dentar, cât și de estetica danturii lor în momentul în care poartă unul.
Aparatul dentar din safir este asemănător cu un aparat dentar metalic, cu diferența că brackeții sunt realizați din safir, pe baza unei tehnologii superioare.
Safirul este un material rezistent – al doilea cel mai rezistent material nemetalic, după diamant, obținându-se astfel un aparat dentar rezistent, transparent și foarte estetic.
De asemenea, arcul care trece prin brackeții din safir poate fi de o culoare albă, discretă.
Aparatul dentar din safir reprezintă o foarte bună alternativă estetică la aparatul dentar metalic, fiind în același timp și foarte eficient. Aparatul dentar din safir poate corecta alinierea necorespunzătoare sau poziționarea neuniformă a dinților.
Design-ul elegant și materialele de înaltă calitate fac aparatul dentar din safir aproape invizibil, confortabil de purtat, durabil, obținându-se în același timp rezultate rapide.
Cum funcționează aparatul dentar din safir?
La fel ca în cazul aparatului dentar metalic, funcția aparatului dentar din safir este de a îndrepta dinții prin exercitarea unei forțe controlate asupra fiecărui dinte al pacientului.
Medicul ortodont efectuează toate investigațiile necesare și apoi creează un plan de tratament complet personalizat, astfel încât aparatul dentar din safir să se potrivească perfect pe fiecare dintre arcadele dentare ale pacientului.
Aparatul dentar din safir poate corecta multe probleme orale precum malocluzie, dinți strâmbi, goluri între dinți, mușcătură deschisă, mușcătură încrucișată și altele.
Aparat dentar safir – avantaje și dezavantaje
Avantaje
- Aparatul dentar din safir are brackeții transparenți, care se camuflează cu dinții tăi;
- Aparatul dentar din safir este discret, foarte estetic, fiind aproape invizibil;
- Aparatul dentar din safir are un preț mai redus decât aparatul dentar invizibil fără brackeți (Spark Aligner);
- Brackeții din safir sunt asemenea unor bijuterii pe dinți;
- Safirul are o rezistență foarte ridicată, aproape cât cea a diamantului;
- În timpul tratamentului ortodontic, brackeții din safir nu își modifică culoarea;
- Aparatul dentar din safir este potrivit pacienților de toate vârstele;
- Aparatul dentar din safir are o eficiență crescută.
Dezavantaje
- Presupune costuri mai ridicate decât în cazul unui aparat dentar ceramic sau a unui aparat dentar metalic;
- Igiena dentară se impune după fiecare masă;
- La finalul tratamentului ortodontic cu aparat dentar din safir, va trebui să porți un aparat dentar de contenție.
Aparat dentar din safir versus aparat dentar metalic
Aparatul dentar din safir are aceeași rezistență și eficiență ca aparatul dentar metalic. Prin urmare este destul de puțin probabil ca aparatul dentar din safir să se deformeze, să se rupă sau să se zgârie pe tot parcursul tratamentului ortodontic.
Diferența constă în capacitatea aparatului dentar din safir de a se camufla cu culoarea naturală a dinților tăi, lucru care-l face foarte estetic.
Aparat dentar safir sau aparat dentar ceramic?
În stadiile incipiente, un aparat dentar nu oferea și estetică, fiind realizat cu preponderență din metal. Astăzi, estetica reprezintă un aspect care nu mai trece neobservat. Aparatul dentar din safir și aparatul dentar ceramic reprezintă două opțiuni care oferă atât eficiență, cât și estetică.
Atât aparatul dentar din safir, cât și aparatul dentar ceramic sunt opțiuni excelente pentru a efectua un tratament ortodontic, fără a neglija estetica danturii tale. Ele pot fi folosite atât de copii, adolescenți, cât și de adulți.
Mai jos punctăm aspectele celor două tipuri de aparate dentare, ca pacientul să poată analiza diferențele și să-și dea seama ce își dorește.
Aparat dentar safir
- Brackeții sunt foarte rezistenți, fiind realizați din safir, care are o duritate aproape cât cea a diamantului;
- Aparatul dentar din safir are brackeții transparenți, care vor adopta culoarea dinților tăi;
- De la distanță aparatul dentar din safir este aproape insesizabil;
- Brackeții din safir nu se pigmenteză în urma consumului unor alimente precum vin roșu, cafea etc;
- Brackeții din safir au o foarte bună aderență pe dinți;
- Costul unui aparat dentar din safir este mai ridicat decât cel al unui aparat dentar metalic sau al unui aparat dentar ceramic;
- Brackeții din safir nu provoacă disconfort la nivelul obrajilor.
Aparat dentar din ceramică
- Brackeții ceramici au o rezistență mai mică față de brackeții din safir, așa că este necesar să ai grijă la alimentele mai tari sau la cele lipicioase;
- Brackeții ceramici un ton alb, opac, așa că nu se observă atunci când zâmbești;
- Din pricina culorii lor deschise, brackeții din ceramică se pot pigmenta foarte ușor. De aceea este nevoie de o atenție sporită la igiena orală în timpul purtării unui aparat dentar ceramic;
- Fumatul poate duce la îngălbenirea brackeților ceramici;
- Tratamentul ortodontic cu aparat dentar ceramic este mai puțin costisitor decât cel cu aparat dentar din safir;
- Datorită formei lor, brackeții aparatului dentar ceramic nu generează niciun tip de disconfort la nivelul gingiilor, părții interioare a buzelor sau obrajilor.
Ce tip de aparat este mai rezistent?
Ceramica este un material ușor mai casant, astfel că riscul fracturii unui bracket poate fi mai mare în cazul mușcării din alimente mai tari sau a practicării unor sporturi de contact.
Fractura unui bracket ceramic nu este o problemă atât de gravă, dar implică staționarea tratamentului ortodontic până la înlocuirea bracketului.
Brackeții din safir au o duritate foarte mare, aproape cât cea a diamantului. Astfel, aparatul dentar din safir este unul foarte rezistent.
Cât durează tratamentul cu aparat dentar safir versus aparat dentar ceramic?
Uneori, tratamentul ortodontic cu aparat dentar ceramic tinde să fie un proces mai durabil decât în cazul aparatului dentar din safir, iar acest lucru poate fi din pricina faptului că brackeții ceramici exercită mai puțină forță asupra dinților.
Igiena dentară cu aparat dentar din safir
- Periază-ți dinții după fiecare masă;
- Folosește ața dentară;
- Folosește periuțe interdentare acolo unde ața dentară nu poate pătrunde;
- Utilizează apă dentară;
- Nu mușca din alimente mai tari, taie-le în bucățele mai mici și apoi consumă-le;
- Evită să consumi alimente lipicioase.
Aparat dentar safir Cluj preț
Consultă cu ușurință aici lista de prețuri.
Tarife
Vezi mai jos tarifele noastre de referință. Planul de tratament personalizat va putea fi realizat după o consultație amănunțită, prin urmare îți sugerăm să consulți specialiștii Angelescu Dental Clinic.
Ai întrebări despre tarifele noastre?
Sună-ne la numarul afișat mai jos sau apasă butonul pentru a intra în apel direct cu noi.
Articole recente
Citește aici cele mai recente articole de pe blogul nostru.

Fatete dentare sau obturatii din compozit

Albirea profesională a dinților

Diga
