Albirea profesională a dinților

Publicat la
July 23, 2022
Programează-te la
Sună-ne acum
0746229968
Sau
Cumpletează formularul de contact
Prin trimiterea acestei solicitări sunteți de acord cu Politica noastră de confidențialitate.
Mulțumesc! Trimiterea dvs. a fost primită!
Hopa! A apărut o eroare la trimiterea formularului.

Colorațiile dentare sunt multifactoriale, dinții noștri fiind zilnic expuși. Colorațiile extrinseci sunt asociate cu consumul de ceai, cafea, vin roșu, alimente colorate, tutun. Petele intrinseci (la nivelul dentinei) sunt asociate cu condiții sistemice, tratamente medicamentoase (tetraciclina) în timpul copilăriei, infecții sau traume ale dinților, sau defecte congenitale de mineralizare a țesuturilor dure dentare.

Ce facem când ne dorim un zâmbet mai alb, mai luminos?

Din fericire, albirea dentară a devenit foarte populară în ultimii ani. Aceasta se poate realiza atât în cabinetul stomatologic cât și acasă de către pacient. Avantajele realizării albirii dentare în cabinet sunt obținerea imediată a rezultatelor spre deosebire de cea realizată acasă, care uneori nu se poate duce la bun
sfârșit din cauza sensibilității dentare, ce poate sa apară pe parcursul purtării gutierelor sau a benzilor de albire (white strips).

Ce presupune albirea cu lampa Zoom de la Philips?

Este o procedură de albire profesională a dinților realizată de medicul tău în cabinet. Este considerată cea mai rapidă (aproximativ o oră) și cea mai eficientă.

Înainte de procedură este necesară o igienizare profesională, în care medicul se asigură că dinții tăi sunt curați, fără tartru, și că nu iți sunt necesare alte tratamente mai întâi.

Procedura

Primul pas este izolarea buzelor și a gingiei, astfel încât gelul folosit sa nu între în contact cu părțile moi întrucât poate provoca arsuri. După finalizarea acestei etape se aplică gelul de peroxid de hidrogen pe dinți. Apoi se atașează lampa cu o lumină led ce activează gelul de albire.

Tratament de albire realizat în clinica noastră. Se observa o modificare semnificativă a nuanței dinților după procedeul de albirea care a durat aproximativ o ora.

Vei avea nevoie de 3 ședințe a câte 15 minute. Gelul este îndepărtat după fiecare 15 minute și aplicat un nou strat. După ultima ședință se aplică un gel cu fluor care va reduce sensibilitatea dentară cauzată de gelul de albire la unii pacienți.

Avantaje

  • Cea mai rapidă metodă, vei vedea rezultatele intr-o ora.
  • Dinții pot fi cu până la 7-8 nuanțe mai albi.
  • Rezultate de durată dacă respecți recomandă
  • Este o procedură sigură, fără efecte secundare.
  • Sensibilitatea dentară poate apare la unii pacienți, dar dispare ft repede (câteva ore).
  • Este o procedură confortabilă pentru pacient.
  • Dinții mai albi și mai frumoși iți dau încredere, vor fi remarcați și vei zâmbi mai mult 🙂

Discuții

Poate exista o diferență între nuanța dorită și cea obținută, pentru că suntem diferiți și fiecare reacționează diferit. Dinții cu nuanța galbenă vor avea rezultate mult mai spectaculoase decât cei cu nuanța gri.

Trebuie să știi ca obturațiile din zona frontală nu își schimbă culoarea după procedeul de albire și este posibil sa fie nevoie sa le schimbi după un interval de 1-2 săptămâni de la albire, dacă vrei sa aibă aceeași nuanță ca dinții.

Lucrările protetice se comporta la fel ca și obturatiile (plombele), deci nu își modifica culoarea în urma procesului de albire.

Cât durează albirea?

Are rezultate durabile, dar depinde de alimentație și de stilul de viață.

Contraindicații

Pacienții sub 18 ani, care datorită camerei pulpare voluminoase, pot prezenta sensibilitate dentară pe parcursul procedurii de albire. Sensibilitatea dentară poate sa apăra și în cazul următoarelor patologii: leziuni carioase, boala parodontală netratată, infecții, sarcină, alăptare sau boli cronice imunosupresive.

Bucură-te cu încredere, de un zâmbet remarcat mai alb, mai frumos, de durată!